Fudbal

Ronaldov jubilej i rekord, Juventusov novi beg pratiocima

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

I kad ne igra sjajno, Juventus pobeđuje... A znamo da se tak osovajaju trofeji.

Izvor: Pier Marco Tacca/Getty Images Europe

Teže nego se očekivalo, osmostruki uzastopni šampion Italije je stigao do pobede na gostovanju kod "fenjeraša" na stadionu "Paolo Maca" u Ferari, ali pišu se bodovi odnosno 19. pobeda u sezoni.

Prednost Juventusa, nakon nepotpunog kola iznosi četiri boda. Svoj meč u ovoj rundi treba da odigraju Lacio (na gostovanju Đenovi) i Inter (protiv Sampdorije), pa ćemo tek nakon tih utakmica znali da li je aktuelni šampion stekao dodatnu prednost.

SPAL - JUVENTUS 1:2 (0:1)

Najzaslužniji za nova tri boda "Stare dame" iz Torina bio je Kristijano Ronado, koji je i na 11. uzastopnoj utakmici bio strelac što je dosad u Italiji uspelo jedino Fabiju Kvaljareli i Gabrijelu Batistuti.

Sve Ronaldove utakmice

Sporting B: 2, Sporting: 31, Mančester junajted: 292, Real Madrid: 438, Juventus: 73, Portugal: 164.

A sve to na jubilarnoj 1.000. utakmici u seniorskoj karijeri. Portugalac je u 39. minutu rutinski završio akciju koju je kreirao Huan Kvadrado i pogodio mrežu Etrita Beriše - 0:1.

Prethodno je dva minuta ranije, SPAL spasila prečka posle udarca Paula Dibale, da bi Juve udvostručio vođstvo tek u 60. minutu golom Arona Remzija.

Po desnoj strani je prošao Dibala i uputio dubinsku loptu za Škota, koji je majstorski lobovao Berišu i praktično rešio pitanje pobednika - 0:2.

Međutim, samo devet minuta kasnije, SPAL je uspeo da smanji rezultat iz jedanaesterca i uvede meč u neizvesnu završnicu. Oboren je u kaznenom prostoru Simone Misiroli, a posle konsultacija iz VAR sobe, arbitar Federiko La Penja je pokazao na belu tačku

Strelac je bio Andrea Petanja, koji je u jednu stranu poslao loptu, a u drugu golmana Vojćeha Šćešnog - 1:2.

Pokušavao je domaćin do kraja da stigne do izjednačenja, ali je Juve do kraja ipak bio bliži pogotku s obzirom na to da je 86. minutu Ronaldo pogodio prečku.