Fudbal

Renato Sančes osuo paljbu po Hrvatu: Zbog njega nisam prešao u PSŽ!

Izvor mondo.rs

Mladi Portugalac koji je jedno vrijeme najavljivan kao najveći talenat na svetu trenutno je u Francuskoj.

Izvor: Getty Images/Clive Rose, Clive Rose/Getty Images Europe

Nakon nekoliko sezona lutanja, mladi Renato Sančes se vraća na velika vrata. Pronašao je sebe u Lilu, francuskoj ekipi koja je daleko ispod renomea koji se njemu predviđao.

Ipak, sada mu je najbitnije da se vraća na pravi put. Vremena za velike timove će biti, a nastupe za Bajern Minhen je već upisao u svoju biografiju. Sledeći put će se od njega tražiti da malo bolje izabere klub.

Doduše, on je jednom želio da napusti Minhen i imao spremnu destinaciju na kojoj će nastaviti karijeru. Planirao je da se preseli u PSŽ i da karijeru nastavi u francuskom šampionu, ali je to spriječio Niko Kovač.

U razgovoru za ''L'Equipe'', vezista je ispričao kako je propao njegov transfer u Pariz. On je bio spreman, koferi skoro spakovani, ali...

''Bio sam na večeri i agent mi je javio da sutra putujem za Pariz. On je razgovarao sa čelnicima kluba i dogovorio sve detalje, na meni je bilo samo da se spakujem i otputujem. Sjutradan mi je Niko Kovač prišao na treningu i rekao mi da ne odlazim. te nedelje nisam igrao, sledeće sam dobio pet minuta'', rekao je mladi vezista.

Očigledno ljut na Kovača, on je nastavio da objašnjava šta se sve tu dešavalo.

''Neki moji kvalitetu su postajali neiskorišćeni. Izgubio sam mesto u reprezentaciji, saigračima nije bilo jasno što ne igram, neki su čak i javno pričali o tome'', nastavlja Portugalac.

Na kraju se nakon razgovora sa Žozeom Fonteom, saigračem iz reprezentacije i čelnicima Lila opredelio za odlazak u Francusku.

''Bio sam spreman da igram za Bajern, osećao sam da je to moj dom. Svi su znali za moje želje. Upoznao sam neke ljude iz Lila i kada se pojavila mogućnost da pređem tamo, imao sam dobar osjećaj. Ovaj klub nije mali i ako igraš dobro napravićeš velike stvari u njemu. Samo sam želio da budem srećan dok igram'', ističe momak koji je jedan deo karijere proveo i u Svonsiju.

On se nada da će dobre igre u dresu Lila doneti i nov poziv u reprezentaciju. Želja mu je da tokom narednog Evropskog prvenstva bude član selekcije koja će braniti titulu osvojenu prije četiri godine u Francuskoj.