Fudbal

Stigao u Barsu pa mu tražili da se opiše: Mnogo sam brz, jak i pametan

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Martin Brajtvajt je i zvanično novi igrač prvaka Španije.

Izvor: Getty Images/Denis Doyle, Denis Doyle/Getty Images Europe

Dugo se polemisalo o njegovom eventualnom dolasku u Barselonu, Katalonci su dobili dozvolu da naprave transfer van prelaznog roka i na kraju se sve dogodilo.

Martin Brajtvajt je mimo svih očekivanja novi fudbaler Barse, a sigurno je da brojni navijači kluba do sada nisu znali ko je ovaj momak.

On stiže iz Leganesa za 18.000.000 eura, nekada je nastupao za Midlsbro, i sada je iskoristio priliku da se predstavi navijačima Barselone.

"Vrlo sam uzbuđen, moj dječački san se ostvario. Mislim da svi koji igraju fudbal sanjaju da igraju za taj klub i evo me. Vrlo sam uzbuđen da osvajam trofeje", rekao je 28-godišnji napadač za zvanični sajt kluba.

Upitan kako bi sebe opisao, Brajtvajt nije bio skroman.

"Tehničar sam. Vrlo sam brz, jak sam i rekao bih da mi je najbolji atribut moja inteligencija. Krećem se pametno i stalno učim o fudbalu. Uvijek se trudim da nešto novo unaprijedim."

On će sada imati kratak period da se navikne na nove saigrače jer je sezona već poodmakla.

"Na način na koji se igra ovde, mislim da će moje kretnje dosta pomoći timu i naravno, glavna stvar je da sam golgeter, tako da sam ovdje da postižem golove", kaže Brajtvajt.

Naravno, ništa nije moglo da prođe bez pitanja o Lionelu Mesiju, njegovom novom saigraču.

"On je možda i najbolji fudbaler u istoriji fudbala, tako da je ovo veliki trenutak za mene, da igram sa njim i da mogu da kažem da sam igrao sa njim. Veoma sam uzbuđen", zaključio je Danac.