Fudbal

Koliko košta Pogba? Pogodite kog igrača daje Juventus za njega...

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

"Stara dama" će ponovo pokušati da dovede Francuza koji je u njenom dresu igrao mnogo bolje nego u Junajtedu.

Izvor: Guliver/Getyy images/Paolo Bruno

Pol Pogba prolazi kroz jako lošu sezonu u Mančester junajtedu, za koji je zbog čestih povreda odigrao samo pet prvenstvenih utakmica od prošlog ljeta.

I dok je mogao da nastupa, skupocjeni Francuz nije igrao zapaženo, pa nije teško zamisliti njegov odlazak sa Old Traforda. I to u bivši klub!

Čelni ljudi Juventusa planiraju da ponude Arona Ramzija, plus 40 do 50 miliona eura da bi Pola Pogbu vratili iz Mančester junajteda.

Stručnjak za transfere Nikolo Skira iz italijanske "Gazete delo Sport" objavio je plan "Stare dame" za predstojeće ljeto, dok je odavno poznato da Pogbin menadžer Mino Rajola uopšte ne krije želju da Francuz napusti "Old Traford".

Rajola je zajedno sa Pogbinim bratom Matijasom navodno već uspostavio kontakte sa direktorom Juventusa Pavelom Nedvedom, kako bi se vezista vratio "kući" u Torino.

I dok "đavoli" traže 150 miliona evra, u Juventusu se nadaju da će navedena svota u "paketu" sa reprezentativcem Velsa biti dovoljna da se promijeni mišljenje čelnika Junajteda.

Izvor: LUCA BRUNO/AP, Tanjug

Slično kao i Emre Džan iz Liverpula, Ramzi je prošlog ljeta kao slobodan igrač stigao u Juventus iz Arsenala, ali nije uspeo da opravda očekivanja. Prvo je bio korišten kao "trekvartista", igrao je iza napadača, ali je Mauricio Sari istakao da više voli da igra u sredini.

I već je bilo pominjano da bi Ramzi mogao da ode iz Torina.

Po isteku ugovora sa Mančester junajtedom, Pogba je 2012. dogovorio saradnju sa Juventusom, ali je četiri godine kasnije odlučio da se vrati u Englesku, za vrtoglavih 105 miliona eura.

Trenutni ugovor sa Junajtedom važi mu do juna 2021, iako postoji klauzula po kojoj bi mogao da bude produžen na još 12 mjeseci.