Fudbal

Savić “pohapsio” šampione: Oblak zaslužio da odmori

Autor mondo.me

Zamjenik kapitena reprezentacije Crne Gore i glavni igrač defanzivnog reda Atletiko Madrida pričao o velikom trijumfu nad Liverpulom, ali i revanšu jer zna da ništa nije gotovo

Izvor: MN Press

Defanziva Atletiko Madrida na čelu sa Stefanom Savićem je izgledala kao u dobra - stara vremena. I to protiv aktuelnog šampiona Evrope, budućeg prvaka Engleske i gotovo sigurno trenutno najdominantnije ekipe na svijetu…

Tako su “kolčonerosi” još jednom pokazali karakter kada su ih svi otpisali - Atletiko je slavio u prvom meču 1/8 finala Lige šampiona protiv Liverpula sa 1:0 i ima lijepu zalihu pred revanš na kultnom Enfildu 11. marta.

Odigrali smo veliku utakmicu protiv velikog tima, koji ima izuzetnu sezonu. Navijači su nas nosili, bili su nevjerovatni, dali su nam energiju. Oni su najbolji u Evropi, sa njima možemo da ostvarimo velike stvari”, uperio je prstom u tifoze 29-godišnji Mojkovčanin.

Superonični napadački trio “redsa” Mane - Salah - Firmino je bio nevidljiv pošto ih je Savić “pohapsio” sa drugovima, a koliko je aktuelni šampion LŠ bio nemoćan govori podatak da Liverpul nije uputio nijedan udarac u okvir gola Jana Oblaka.

Zaslužio je i on malo da odmori”, našalio se zamjenik kapiten reprezentacije Crne Gore, čiji trener Dijego Simeone nikada nije izgubio utakmicu kod kuće u nokaut fazi elitnog fudbala - devet pobjeda, četiri remija, samo dva primljena gola.

Imali su i oni šanse, ali smo ih limitirali. Pripremili smo utakmicu, odigrali smo je onako kako smo željeli. Napravili su nam probleme prilikom iznošenja lopte, a možda nam je falilo malo brzine i odlučnosti u napadu. Možda smo mogli i do drugog gola”.

Na Enfildu dolazak sa 1:0 ništa ne znači, jer je Barselona prošle godine prosula čak 3:0. Ali “jorgandžije” se nadaju da su naučili nešto iz sopstvenih grešaka, jer su prošle godine imali 2:0 na svom stadionu, pa su poraženi sa 3:0 od Juventusa u Torinu.

Imamo iskustva iz prethodnih sezona, znamo šta se dogodilo Barseloni. Ostalo je još mnogo posla, biće teško u revanšu. Sve je moguće u fudbalu. Jednog dana vam kažu da ste najgora ekipa u Španiji, a nakon ove utakmice smo nevjerovatan tim. Borba koju smo pružili protiv Liverpula, srce kakvo smo imali i energiju koju smo pokazali podsjećaju me na Atletiko iz prethodnih godina. Sada se okrećemo prvenstvu, u važnom smo trenutku, moramo u Ligu šampiona i naredne sezone”, rekao je Savić.