Fudbal

“Juriš na duplu krunu, bićemo bolji za 15 odsto“

Autor mondo.me

Trener Mladen Milinković, sportski direktor Zvezdan Milošević i jedan od najboljih igrača Budućnosti Petar Grbić govorili o proljeću u domaćem fudbalu

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Utakmicom Iskra - OFK Titograd (3:1) počela je proljećnja polusezona u sezoni 2019/2020, a današnjim utakmicama Kom - Petrovac (12.30), Rudar - Grbalj (14.00), Podgorica - Budućnost (15.00) i Zeta - Sutjeska (17.30) biće finiširan start proljeća.

Budućnost u nastavak prvenstva ulazi kao apsolutni favoriti za titulu, budući da je jesen završila na vrhu tabele, sa osam bodova prednosti u odnosu na aktuelnog branioca trona, a sada drugoplasiranu Sutjesku. Podgoričani su u zimskom prelaznom roku ostali bez nekoliko prvotimaca, a u međuvremenu je klub angažovao pojačanja u svakoj liniji tima.

Kako je trener Mladen Milinković tokom priprema posložio kockice mogla bi upravo da pokaže, ili makar nagovijesti, premijera protiv debitanta u elitnom rangu, koji je bio prijatno iznenađenje prošle polusezone.

Radili smo naporno od 10. januara. Vjerujem da smo spremni za ono što nas čeka u drugom dijelu sezone. Ciljeve ne mijenjamo, a oni su primarno vezani za osvajanje titule. Naravno, uradićemo sve da odbranimo i trofej Kupa”, rekao je trener Milinković.

Iskusni stručnjak preuzeo je tim u finišu jeseni. Pod njegovim vodstvom, ekipa je vezala svih šest pobjeda i podigla standarde igre.

Smatram da ima prostora da budemo još bolji. Bilo bi dobro da krenemo kako treba u prvih nekoliko kola. Imali smo promjene u igračkom kadru, treba vremena da se tim uigra, ali zadovoljan sam kako se razvijamo”, dodao je Milinković.

Petar Grbić zbog virusa nije bio u sastavu za ”generalku” sa Iskrom (poraz 3:1). Sada je spreman za takmičarske utakmice.

Imamo osam bodova prednosti, to jeste lijepa zaliha, ali ne garantuje ništa. Počev od trenera, preko sportskog direktora, do nas igrača niko ne dozvoljava da se o tome priča. Želimo da zadržimo maksimalan fokus i odemo na još veći nivo u svakom smislu. Imali smo dobre pripreme, a vjerujem da će utakmice pokazati sav naš kvalitet. Biće teško protiv Podgorice koja je čvrsta i motivisana. Njihov trener poznaje našu ligu jako dobro, poznaje i naše igrače jer je radio u Budućnosti. Pripremiće dobro tim, ali ukoliko mi budemo na visini mogućnosti rezultat neće izostati. Očekujemo pobjedu, kao u svakom meču”, poručio je Grbić.

Budućnost je u januarskom prelaznom roku realizovala transfer kakav se odavno nije desio u crnogorskom fudbalu. Kapiten Stefan Milić prodat je Dinamo Zagrebu za pola miliona eura, uz 20 procenata koje će pripasti plavima kada mladi štoper bude odlazio iz Hrvatske.

Bio sam aktivan od dana kada smo jesenas odigrali posljednju utakmicu protiv Grblja. Imali smo odlaske i dolaske igrača, a pratio sam i rad ekipe i stručnog štaba. Zadovoljan sam na tom planu, a vjerujem da možemo da budemo bolji za 5,10 ili 15 odsto nego jesenas. Zadovoljni smo, naravno, svi zbog transfera Milića. Čestitam svima koji su učestvovali u tome. Crnogorski fudbal ima mlade i talentovane igrače koji mogu da idu u ozbiljne klubove. Stefan je dokaz za to. Nadam se da će napredovati, a i da ćemo mi nastaviti sa tom praksom prodaje igrače”, kazao je sportski direktor Zvezdan Milošević.

Tagovi