Fudbal

Cela Evropa priča o Sergeju: Srbin vodi Lacio ka prvoj tituli od 2000!

Izvor mondo.rs

Milinković-Savić blista, kao i njegov tim.

Izvor: Tanjug, Alfredo Falcone/LaPresse

Dok je u Engleskoj odavno jasno da će Liverpul da osvoji titulu, dok u Španiji Real Madrid i Barselona štucaju i dok u Nemačkoj Lajpcig konstantno preti Bajernu, u Italiji se vodi borba za titulu kakvu Serija A nije odavno videla.

14 kola pre kraja, vrh tabele izgleda ovako:

1. Juventus 57
2. Lacio 56
3. Inter 54 bodova.

Posebno "upada u oko" sjajna pozicija Lacija, koji je u ovoj deceniji samo jednom bio treći (2014/15), a od poslednjeg osvajanja titule 2000. godine još dva puta je bio na tom mestu na kraju - 2001. i 2007.

Ove godine, na Olimpiku se piše nova istorija.

Ekipa Simonea Inzagija pobedila je u nedelju Inter na Olimpiku, od kraja januara do sredine januara trijumfovala je u čak 11 uzastopnih kola, a poslednji  prvenstveni poraz je doživela još 25. septembra.

Od tada je prošlo čak 19 kola Serije A!

Sergej Milinković-Savić (24), sjajni srpski vezista, jedan je od zaslužnijih igrača Rimljana za takav niz i za takvu sezonu. Kako dobro igra pokazuju i brojke koje opisuju njegovu igru u jučerašnjem trijumfu protiv Intera.

Izvor: Tanjug, Alfredo Falcone/LaPresse

"SMS" je 84 puta dodirnuo loptu, ušao je u 25 duela, dobio je sedam duela u vazduhu, šutnuo je tri puta ka golu, dva puta je pogodio metu i dao je pobedonosni gol!

Pogledajte njegove cifre iz velike pobede u Rimu.


Sjajne igre srpskog veziste primetili su i novinari engleskog lista "Gardijan".

"Svojom veličanstvenom tehnikom još jednom je podsetio da uprkos svojoj korpulentnosti (196 centimatara) izuzetno dobro zna da se snađe na malom prostoru. Njegov napredak i njegov povratak u sjajnu formu bio je najvažniji deo slagalice. Prvi čovek kluba Klaudio Lotito 'cenio' ga je na 100 miliona evra, ali takvu ponudu nije dobio tokom leta. Možda je to bilo dobro za njega, jer je dobitak Lacija očigledan", piše engleski list.

Sergej blista, blista i Lacio.