Fudbal

Klop otkrio ime uzora, kao i sa kim će popiti vino tokom letnjeg odmora

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Govorio je i o tome da li bi preuzeo neki italijanski tim.

Izvor: FRANK AUGSTEIN/AP, Tanjug

Nemački stručnjak Jirgen Klop radi čuda sa sadašnjom generacijom Liverpula.

U prošloj takmičarskoj sezoni "redsi" su pokorili Stari kontinent, šesti put u klupskoj istoriji, a prvi od istorijskog finala sa Milanom u Istanublu 2005. godine, dok je za ovu sezonu ostalo još samo da formalno budu imenovani prvakom Engleske.

Klopova "kaznena ekspedicija" je u dosadašnjih 26 kola Premijer lige od mogučih 78 bodova osvojila impozantnih 76 i ima čak 25 bodova više od drugoplasiranog Mančester sitija.

Tim kojim komanduje Nemac deluje nezaustavljivo, a u izjavi za italijanski "Radio Ankio Sport" otkrio je trenersko ime koje je najveći "krivac" za način igre koji danas primjenjuje na Ostrvu.

"Najviše sam naučio od Ariga Sakija, nakon svega što je učinio za Milan. Stvari koje sam implementirao u svoj način rada preuzeo sam od njega i baza svega onoga što radim sa ekipom krenulo je od njega"
, naveo je Klop.

A Saki je, zaista, uradio mnogo...

U prvom mandatu na klupi "rosonera", od 1987. do 1991. godine, danas 73-godišnji Saki je osvojio ukupno osam trofeja, od čega dva u tadašnjem Kupu šampiona.

U izjavi za pomenuti radio, Klop je, manje-više, odbacio mogućnost da jednog dana karijeru nastaviti na Apeninima.

"Volim vašu zemlju, vreme je sjajno, hrana... Međutim, da bih radio u Italiji, morao bih da naučim jezik, kojim se u ovom trenutku ne služim baš najbolje. Trebalo bi mi vremena da bih ga naučio, možda godinu dana. Možda bih razmislio... Tokom odmora ću sigurno doći. Čaša kvalitetnog vina, uživao bih sa Sarijem ili Anćelotijem...", najavio je Klop.

Tagovi