Fudbal

VAR nas pretvara u robote!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Vulverhempton i Lester igrali su 0:0 u okviru 26. kola engleskog prvenstva, a meč je obilježila kontroverzna situacija s kraja prvog poluvremena.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

"Ovako se gubi radost proslave gola, nešto se mora učiniti", rekao je ljutiti Nuno Espirito Santo sinoć na "Molinou".

Uz nove VAR neprijatnosti, dva najprijatnija iznenađenja Premijer lige ove sezone odigrala su 0:0 u prvoj utakmici 26. kola, posle koje je glavna tema bila kontroverzna situacija sa kraja prvog poluvremena.
Domaćini su poveli golom Vilija Bolija, ali je VAR poništio pogodak zbog ofsajda domaćih igrača u akciji koja je prethodila centaršutu u peterac i udarcu snažnog štopera.


Sudija Majk Din je nakon reakcije iz VAR sobe, provere i konsultacija (da, to je potrajalo...) doneo konačnu odluku: "Ofsajd", pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Nakon što do kraja duela nije bilo ni poništenih pogodaka, Santo je poručio da bi igrači i navijači mogli da postanu žrtve VAR sistema i pretvore se u bezosećajna bića, odnosno - robote.

"Ovako se gubi radost proslave gola, nešto se mora učiniti. Pravilo je pravilo, ali da li je odluka ispravno doneta? Iznerviran sam, jer je stadion eksplodirao i onda su odjednom svi zaćutali. Igračima je teško da zadrže koncentraciju u takvim situacijama, a još je gore kada vide sliku na velikom semaforu. Zbog VAR-a smo u opasnosti da nam igrači i navijači postanu roboti"
, pričao je menadžer Vulverhemptona.

"Vukovi" su propustili priliku da pobedom nad drugoplasiranim "lisicama" preskoče Totenhem i Everton na tabeli.