Fudbal

“Da postanem jedan od velikih igrača Dinama”

Autor modno.me

Supertalentovani štoper Stefan Milić o transferu u Dinamo iz Zagreba, očekivanjima, Budućnosti, idolima…

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

 Budućnost je završila jedan od najvećih transfera u istoriji kluba!

Stefan Milić, 19-godišnji štoper “plavih”, je prešao u Dinamo iz Zagreba, a detalji su sljedeći: mladi defanzivac je dobio ugovor na pet godina, Budućnost je zaradila 500.000 eura plus 20 odsto od narednog transfera, a Milić do ljeta ostaje u Podgorici na pozajmici i tek tada se seli u Zagreb.

Identično kao talentovani štoper koštao je Ardijan Đokaj 1999. Majorku (million maraka), dok su iz Budućnosti bili skuplji Fatos Bećiraj 2010. kada je prelazio upravo u Dinamo (650.000 eura) i Bogdan Milić kada je 2008. pojačao ADO Den Hag (675.000 eura).

Međutim, zbog ovih 20 odsto definitivino može da postane najskuplji igrač u istoriji Budućnosti. I to kao najmlađi kapiten, s obzirom da je traku oko ruke stavio sa nepunih 18 godina.

Presrećan sam zbog svega, jer je dogovor dobar za sve. Srce mi je puno. Ponosan sam što sam najmlađi kapiten, što je klub vjerovao u mene i što sam mu vratio na pravi način” rekao je Milić za Dnevne novine.

Koliko su “modri” željeli mladog reprezentativca Crne Gore dovoljno govori potez što je sportski direktor Zoran Mamić lično došao u Podgoricu na pregovore.

Dinamo je definitivno izazov dosadašnje karijere, a tek me očekuju izazovi kada se preselim u Zagreb. Nismo sada pričali direktno šta očekuju od mene, ali kada jedan sportski direktor učesnika Lige šampiona dođe lično po vas, onda su očekivanja velika.

Vrijeme će sve da pokaže”.

“Modri”će na ljeto opet jurišati na LŠ, neki drugi momci će imati prednost u odnosu na Milića, ali…

Sve je na meni kako ću da se nametnem. Pojaviću se na pripremama spreman da se dokazujem i da radim mnogo. Sigurno ću da uložim dosta truda da zaslužim mjesto u timu. Nadam se da ću pokazati kvalitet i zaigrati”, samouvjeren je Milić.

Od Dinama ne postoji bolje mjesto u Evropi za razvoj mladih igrača  - system postoji, forsiraju se i trpe talentovani fudbaleri, igrači se prodaju u ozbiljne klubove za zavidne svote novca.

Mislim da sam odabrao pravi put i da sam na pravom mjestu. Mnogo velikih igrača je počelo u Dinamu, nadam, se da ću biti jedan od njih. Potpisao sam za veliki klub i spreman sam psihički. Spreman sam za sve, to sam dokazao, zato su me i kupili”.

Milić je četvrti Crnogorac u Dinamu - Dževad Turković je ostavio trag od 1989. do 1996, Željko Petrović u sezoni 1990/1991, a Bećiraj od 2010. do 2014.

Nadam se da ću poći njihovim koracima, pa ako se otvori šansa za nešto više naravno, iskoristiću je. Ali polako, vrijeme će sve pokazati. Normalno je da se zbog godina sjećam Fatosa, volim izazove i nadam se uspjehu u Dinamu”.

Ali prije nego što se preseli u glavni grad Hrvatske, Milić ima jednu veliku želju - da na proljeće osvoji titulu i Kup sa klubom u kome je “prohodao”…

Sanjam da sa kapitenskom trakom, kao najmlađi kapiten, podignem titulu i da se od navijača Budućnosti oprostim kako treba. To bih pamtio do kraja karijere. Dupla kruna bi bila nešto posebno, nadam se da ćemo svi zajedno da uspijemo u tome”, podvukao je Stefan Milić.

A da se vratimo još malo na početak priče - transferi Bogdana Milića i Fatosa Bećiraja spadaju u TOP 5 odlazaka iz Crne Gore od 2006. godine, a prva tri mjesta drži ugašeni Mogren - Marko Bakić je za 3.000.000 eura pojačao Torino 31. avgusta 2012, Luka Đorđević je za 1.200.000 prešao u Zenit 1. jula 2012, dok je Petar Grbić za 1.000.000 eura 31. jula 2011. pojačao Olimpijakos.

A ako iskoristi sav svoj potencijal, Milić može da postane jedan od najskupljih u istoriji našeg fudbala. Oktrio je i svoje idole, te najteže protivnike.

Idol - Serhio Ramos. Pravi je kapiten. Međutim, Stefan Savić je momak koga veoma cijenim i poštujem. Najbolji igrač? Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. Ne mogu da se odlučim. Volim Ronalda. Najbolji trener? Jirgen Klop. Najteži rival u dosadašnjem dijelu karijere? Dani Olmo. Klub za koji navijam? Real Madrid”, poručio je Milić.

Tagovi