Fudbal

105 dana posle HOROR povrede: Hrabri Andre Gomeš na terenu!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Vezni fudbaler Evertona u nedelju će odigrati trening utakmicu svega tri meseca nakon strašnog loma noge.

Izvor: Guliver/Getty Images/Jan Kruger/Stringer

/piše: Bojan Jakovljević, Banjaluka - mondo.ba/

Vezista Evertona Andre Gomeš u nedelju će odigrati utakmicu svega 105 dana nakon otvorenog preloma noge.

Odlični 26-godišnji fudbaler vratiće se na teren u trening utakmici iza zatvorenih vrata, čime će pojačati tempo inače brzog oporavka i pokušati da se vrati u punu kondiciju pre kraja sezone 2019/20.

Jesenas, malo ko je verovao da će Portugalac igrati fudbal pre početka naredne sezone, nakon što je sa "Gudison parka" u svet otišla slika strašne povrede.

On je karijeru počeo u Benfiki, a za reprezentaciju Portugala, s kojom je osvojio titulu evropskog šampiona 2016, odigrao je 29 utakmica.

 Ukoliko Gomeš izdrži trening utakmicu bez problema, mogao bi biti u konkurenciji za sastava “karamela“ već 23. februara za duel protiv Arsenala.

Gomeš je zadobio težak prelom noge 3. novembra prošle godine u utakmici protiv Totenhema. Strahovalo se da će Portugalac, koji je podvrgnut operaciji desnog gležnja, propustiti ostatak sezone. Međutim, Gomeš je postigao izuzetan napredak od operacije i 28. januara djelimično se vratio treninzima prvog tima.

"Za Gomeša je zaista važno da napreduje, jer je, prije svega, igrač fantastičnog kvaliteta. Ima iskustva i igrao je za fantastične timove poput Valensije i Barselone", rekao je nedavno menadžer Evertona Karlo Anćeloti.

Italijan je povratkom na Ostvo povratio i "karamele", koje su u međuvremenu iz zone ispadanja stigle do osme pozicije na tabeli sa skorom 10-6-10.