Fudbal

Kaznila ih UEFA, mogla bi i Premijer liga: Sitiju oduzimaju bodove?

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Na svu muku, stiže još jedna...

Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/MICHAEL REGAN, Michael Regan/Getty Images Europe

Mančester siti je kažnjen sa dve godine izbacivanja iz evropskih takmičenja od strane UEFA, a sada bi mogla da ih kazni i Premijer liga!

Kako prenosi engleski "Independent", još uvek aktuelni šampion Engleske nalazi se pred mogućnošću da bude kažnjen od strane nacionalne lige zbog ozbiljnog kršenja finansijskog fer-pleja.

Siti je dobio nezapamćenu kaznu od strane UEFA, ali sada izvori britanskog lista navode da bi i Premijer liga mogla da bude primorana da oduzme bodove "građanima".

Kako se navodi u obrazloženju, problem leži u tome što svaki klub mora da pruži istinite informacije kada dobija licencu za takmičenje u Premijer ligi i te informacije moraju da odgovaraju informacijama koje su bile dostavljane UEFA.

Imajući u vidu da je UEFA kaznila Siti zbog davanja lažnih informacija i prikrivanja velikog trošenja kako ne bi potpali pod timove koji krše FFP, jasno je da bi to sada mogla da uradi i Premijer liga.

Odbor Premijer lige je navodno već diskutovao potencijalne kazne na osnovu toga što je evropska kuća fudbala kaznila Mančester siti i odbijanje bodova sada je "vrlo moguće", navodi isti list.

"Independent" piše i da iako i dalje postoji šansa da će Sitijeva kazna biti smanjena ili preinačena nakon žalbe Sudu za sportsku arbitražu, izvori njihovog litsa kažu da su male šanse da se isto dogodi i sa kaznom Premijer lige, "zbog specifičnosti situacije".

Ova kazna ne bi bila toliko drakonska da Mančester siti ispadne iz lige, a ne bi ih koštalo ni trke za titulu prvaka Engleske, pošto je Liverpul već ionako predaleko...