Fudbal

Rakitić o najboljem svih vremena, Kristijanu Ronaldu, Miralemu Pjaniću...

Izvor mondo.ba

Vezni igrač Barselone i reprezentacije Hrvatske Ivan Rakitić stao je u odbranu fudbalera Juventusa i selekcije Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića, koji se u poslednje vrijeme našao na meti brojnih kritika.

Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE

Rakitić je u zimskom prelaznom roku često bio povezivan sa Juventusom, ali se transfer iz Barse u torinski klub ipak nije ostvario.

Hrvat je u intervjuu za "Bličer Ripert" govorio prvenstveno o Miralemu Pjaniću, koji se još uvijek ''traži'' u sistemu Mauricija Sarija.

Fudbaler Barselone je u razgovoru uspio da pomene i igranje sa Lionelom Mesijem, mogućnost igranja uz Kristijana Ronalda, potencijalni transfer u Juventus o kom se pričalo prethodnog ljeta...

"Za mene je jedan od najpotcenjenijih igrača na svetu Miralem Pjanić. Žoze Murinjo na primjer je moje ime stavio iznad njegovog, međutim, za mene Pjanić bi trebao da bude takođe gore", izjavio je hrvatski reprezentativac.

Rakitić je nekoliko godina igrao s Lionelom Mesijem u katalonskom klubu, ali je priznao da bi volio da igra i sa Mesijevim velikim rivalom Ronaldom.

"Mesi je najbolji svih vremena i fantastično je igrati uz njega. Očigledno bih želio da igram i sa Ronaldom, Portugalac je jedan od najboljih u istoriji fudbala. Zaista je uživanje gledati ga šta radi u Juveu", dodao je Rakitić.

Rakitić je profesionalnu karijeru počeo u Bazelu iz kojeg je prešao u Šalke 04, da bi potom otišao u Sevilju. Od 2014. godine je u Barseloni za koju je odigrao 294 takmičarske utakmice i postigao 35 golova. U dresu reprezentacije Hrvatske upisao je 106 nastupa uz 15 pogodaka.

Tagovi