Fudbal

"Dete Čelsija" stiže na "Kamp Nou"? Boga i Barselona započeli pregovore

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Preliminarni kontakt navodno je već uspostavljen.

Izvor: Tullio M. Puglia/Getty Images Europe

Povreda Luisa Suareza, pa - više ne toliko iznenađujuća - povreda Usmana Dembelea stvorile su problem Kikeu Setijenu i značajno mu suzile izbor napadačam, pa se rukovodstvo Barselone dalo u potragu...

Pred vratima "Kamp Noua" bio je Vilijan Žoze iz Real Sosijedada, međutim, "Marka" piše da nije došlo do dogovora jer je klub iz San Sebastijana tražio previše novca (navodno 30.000.000 eura, mada je predsjednik Real Sosijedada dao izjavu u kojoj traži 70.000.000)...

Kako stvari stoje, veliko je pitanje hoće li Barselona dovesti nekoga ove zime, ali rukovodstvo kluba već uveliko razmišlja o ljetu.

A, na meti je navodno napadač Sasuola, Žeremi Boga!

Španski list ''El Mundo Deportivo'' ističe da je katalonski gigant pokazao ogromno interesovanje za dovođenje 23-godišnjeg ofanzivca poreklom iz Obale Slonovače, koji je stigao u Sasuolo ljeta 2018. godine nakon što nije uspio da se nametne u Čelsiju.

Iako je fudbalom počeo da se bavi u Francuskoj kao šestogodišnjak, može slobodno da se konstatuje da je Boga "dijete londonskih plavaca". Na "Stamford Bridž" je stigao 2009. godine, a 2015. je kao osamnaestogodišnjak proslijeđen na pozajmicu u Ren.

Kao pozajmljeni igrač Čelsija vodio se i na pozajmicama u Granadi i Birmingemu, da bi na kraju pred start sezone 2018/19. došao na stadion "Mapei".

Ove sezone je Boga na 22 utakmice Serije A postigao sedam golova, što je bio okidač čelnicima Blaugrane da "bace udicu".

Pomenuti list navodi da je preliminarni kontakt već uspostavljen i to u Milanu, kada je Barselona gostovala Interu u okviru Lige šampiona. Tada se, navodno, u "gradu mode" sportski direktor Sasuola Đovani Karnevali sastao sa članovima najužeg rukovodstva Barselone, Žordijem Kardonerom i Oskarom Grauom.

Inače, Boga je ugovorom vezan za Sasuolo do ljeta 2022. godine, što italijanskom klubu garanduje zaradu u slučaju da pristane na transfer.