Fudbal

Kiks koji će zauvek pamtiti: Nisu doveli "gol-mašinu" zbog 3.000€?

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Norvežanin je zimus plaćen 20.000.000 evra, ali tada je to već postala sića...

Izvor: Guliver/Getty images/Lars Baron, Bongarts, Lars Baron/Bongarts

Erling Braut Holand je jedan od najboljih mladih golgetera Evrope i njegov učinak u poslednjih godinu dana je najblaže rečeno - strašan!

Međutim, izgleda da je jedan nemački klub ostao bez Norvežanina zbog samo 3.000 evra.

Holand je prošle godine skrenuo pažnju na sebe kada je postigao devet golova na jednoj utakmici Svetskog prvenstva za omladince, da bi u dresu RB Salcburga nastavio da postiže golove kao od šale.

To ga je preporučilo Borusiji Dortmund, koja ga je dovela zimus za oko 20.000.000 evra. Ipak, do svega toga je lako moglo da ne dođe, da je pre nekoliko godina Hofenhajm bio istrajniji.

Momak koji je na 27 utakmica ove sezone postigao 36 golova pre četiri godini je mogao da lokalni klub Brin zameni nemačkim Hofenhajmom.

Ali kako piše "Bild", sve je propalo zbog 3.000 evra!

Holanda je otkrio danas sportski direktor Hamburga Mihael Mucel. On je tada bio šef skauta u Hofenhajmu, ali klub nije hteo da prekrši svoje pravilo.

Oni svoje mlade igrače plaćaju 2.000 evra mesečno, a Holandova porodica je tokom pregovora tražila 5.000 evra. Nemci na to nisu pristali i tako su ostali bez nove "zlatne koke" evropskog fudbala.

Holand je tada samo trenirao sa Hofenhajmom, ali je nakon toga usledio transfer u Molde, potom u Salcburg i na kraju konačni dolazak u Nemačku.

Tada je i 20.000.000 evra delovalo kao sića...