Fudbal

Da li to Pep nešto sluti? Ako ne izbacimo Real, možda dobijem otkaz!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Menadžer Mančester sitija izjavio nešto što će mnogima dati povoda da pričaju...

Izvor: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Mančester siti je u prethodne dve sezone rekordnim brojem bodova osvajao titule u Premijer ligi. Ali posle "stotke" i potom 98 bodova, Pepa Gvardiolu i "građane" sada zanima samo trofej koji im nedostaje - Liga šampiona.

Ekipa koju predvodi nekadašnji fudbaler Barselone igraće u narednim sedmicama mečeve protiv Real Madrida u osmini finala tog takmičenja, a izjava Katalonca bi mnoge mogla da natera na razmišljanje.

Gvardiola je nedavno izjavio da on ne bi bio toliko uspešan da vodi lošije timove, ali i da "ušati" pehar nije najbitniji za njega. Kao razlog je naveo činjenicu da se Siti ne tako davno borio za opstanak u Premijer ligi.

Izgleda da je ipak "promenio ploču".

"Želim da osvojim Ligu šampiona. Sanjam o tome i zbog toga sam veoma uzbuđen dok spremam predstojeći dvomeč. To je ceo proces i ove dve naredne nedelje biće najsrećnije za mene kada je posao u pitanju“, rekao je Gvardiola.

Međutim, ono što je nešto kasnije izjavio je podiglo više prašine.

"Ako ne prođemo Real Madrid, predsednik ili sportski direktor bi mogli da dođu i da mi kažu kako sve ovo što smo ostvarili nije dovoljno, jer žele Ligu šampiona i da će me zbog toga smeniti“, istakao je Gvardiola.

Da li će do toga zaista i doći je teško predvideti, ali je činjenica da je Real ozbiljan zalogaj za svaki tim.

Gvardiola još uvek nije imao uspeha u Ligi šampiona od dolaska u Mančester, pošto je u tri sezone na klupi Sitija uspeo da ostvari dva plasmana u četvrtfinale i još jedno u osminu finala.

Tagovi