Fudbal

Kapiten "prešišao" kapitena: Ramos ispred Jera u istoriji Reala

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Ispred defanzivca su još samo četiri velikana "kraljevskog" kluba.

Izvor: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Madridski Real je u nedelju posle preokreta savladao Osasunu 4:1 i zadržao tri boda prednosti ispred najljućeg rivala Barselone.

Osim po ubedljiva pobedi "kraljevskog kluba", ovaj meč će ostati upamćen i po još jednom interesantnom istorijskom podatku kada je u pitanju najtrofejniji klub na svijetu.

Sinoć je za Madriđane 440. utakmicu u Primeri odigrao kapiten Serhio Ramos, čime je na petom mestu prestigao dugogodišnjeg nosioca trake Fernanda Jera!

U dresu Madriđana Jero je nastupao za Real punih 14 godina, u periodu od 1989. do 2003. godine, i za to vreme 439 puta oblačio dres slavnog kluba. Ipak, od nedelje uveče mora da se zadovolji mestom iza Ramosa.

Sledeća Serhiova meta je legendarni napadač Karlos Alonso Gonzales, ili jednostavno Santiljana, koji je za 17 godina u Realu sakupio 461 prvenstveni nastup.

Ispred su još Iker Kasiljas (510), Sančis (523) i neprikosnoveni Raul (550).

Serhio Ramos je u Real stigao 2005. godine iz Sevilje, a debitovao je protiv Selte u Madridu 10. septembra iste godine. U dosadašnjih 440 utakmica, upisao je čak 295 pobeda, uz 70 remija i 75 poraza.

Kao član Reala je do sad podigao četiri šampionska trofeja u Primeri, a vrlo lako može da se desi da na kraju ove sezone to učini i po peti put.