Fudbal

Uveo ih posle 50 godina u Seriju A, ali trenerski posao je surov

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Fudbal je nemilosrdan prema trenerima, a to je na svojoj koži osetio i trener SPAL-a.

Izvor: Paolo Rattini/Getty Images Europe

Poraz od Sasuola kod kuće, kome je kumovao i srpski defanzivac Nenad Tomović skrivivši penal, prelio je čašu ili bolje rečeno kriglu u SPAL-u.

Leonardo Sempliči imao je ogroman kredit kod uprave kluba iz Ferare zbog svega što je uradio, ali nakon više od pet godina tokom kojih je SPAL doveo iz Serije C u Seriju A, morao je da ode. Italijanski mediji objavili su da mu je uprava uručila otkaz i da će njegovo mesto zauzeti Điđi di Bjađo.


Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Italije trebalo bi da potpiše ugovor tokom dana, a cilj postavljen pred njega je jasan - spasiti SPAL ispadanja u niži rang.

Neće biti lako jer je SPAL poslednji na tabeli sa 15 bodova iz 23 utakmice. Prvi iznad "crte" je Leće sa 22 boda. Sempliči će tako napustiti klub sa kojim je ispisivao stranice istorije.

Preuzeo ga je u decembru 2014. i 2016. prvi put posle 23 godine ih uveo u Seriju B, a već sledeće sezone SPAL je ušao u Seriju A, što je klub iz Ferare čekao 49 godina.

Prethodne dve sezone SPAL je izborio opstanak, ali loši rezultati, odnosno  samo četiri pobede i tri remija u 23 utakmice ipak su istrošili kredit kod uprave.

Trenerski posao je takav. Leonardo ide, Điđi dolazi…

Tagovi