Fudbal

Anćelotijeva magija traje: Everton je ozbiljan kandidat za Evropu!

Izvor mondo.rs

Fudbaleri Evertona su sjajno otvorili 26. kolo i istakli kandidaturu za evropske kvalifikacije.

Izvor: Guliver/Getty images/Gareth Copley, Gareth Copley/Getty Images Europe

Ono što niko nije smio ni da pomisli u trenutku kada je otkaz dobijao Marko Silva, Karlo Anćeloti je učinio mogućim. Everton je u sjajnoj formi, u gornjem dijelu tabele i blizu pozicije koja će ih odvesti u Evropu.

Pobjeda od 3:1 protiv Kristal Palasa na svom Gudisonu omogućila je ''karamelama'' skok na sedmo mesto tabele, samo jedan bod iza petoplasiranog Totenhema koji ima meč manje.

EVERTON - KRISTAL PALAS 3:1 (1:0)
/Bernard 18, Ričarlison 58, Kalvert-Luin 88 - Benteke 51/

Bio je ovo četvrti susret u ligi na kom Everton nije zabeležio poraz, a kada se gleda malo duži niz mečeva u prvenstvu, izgubili su samo jedan pod poslednjih deset susreta! U ovakvoj Premijer ligi, to je dovoljno za velike planove u finišu sezone.

Za razliku od prethodna dva susreta ovih timova, kada nismo videli nijedan pogodak, sada je situacija bila skroz drugačija. Već u 18. minutu je krilni napadač tima iz Liverpula Bernard doneo prednost domaćem timu.

Vjerovatno je svakoga na stadionu, ali i bilo kog navijača Kristal Palasa, iznenadilo kada je Kristijan Benteke, nakon predugog posta, poravnao rezultat na ovom susretu. Bilo je to na samom početku drugog dela, ali nije dugo potrajalo.

Ričarlison je doneo novu prednost Anćelotijevom timu, a Kalvert-Luin, najbolji strelac tima od dolaska italijanskog stručnjaka potvrdio je tri boda golom u finišu.

Možda je baš Engleska mesto gde će Karlo Anćeloti pokazati da nije ''kup trener'' za šta se godinama smatra, pa da će njegovi dobri rezultati iz lige zapušiti usta kritičarima. Doskorašnji trener Napolija je preporodio Everton, dok njegovom bivšem klubu ne ide sjajno nakon rastanka.

Tagovi