Fudbal

Brazilska nada bila na pragu Barse: "Nakon 15 dana ništa nisu rekli..."

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Trenirao je u La Masiji, a na kraju je završio u Arsenalu

Izvor: Mike Hewitt/Getty Images Europe

Mlada brazilska nada Gabrijel Martineli jedna je od najsvjetlijih tačaka Arsenala u tekućoj sezoni Premijer lige.

Napadač rođen 2001. godine za ''tobdžije'' je ugovorom vezan do leta 2024. godine, a u debitantskoj sezoni za tim sa Emirejtsa odigrao je 23 utakmice u svim takmičenjima i postigao deset golova, uz četiri asistencije.

Međutim, kako je i sam istakao u intervjuu za ''Marku'', lako je moglo da se dogodi da Brazil umesto Ostrvom zameni - Katalonijom.

''Nedugo pre Kupa Sao Paula, proveo sam dve nedelje trenirajući u Barseloni. Klub me je pozvao da treniram u La Masiji, ali nakon tog perioda, ništa nisu uradili sa mnom. Ništa mi nisu rekli... Vratio sam se potom u Ituano, igrao na 'Kopinji' (omladinski Kup Sao Paula, prim.aut.) i na kraju stigao u Arsenal. Međutim, taj boravak u Barseloni za mene je bio ostvarenje sna. Video sam kako klub radi i funkcioniše, upoznao sam grad...'', istakao je ofanzivac koji će 18. juna proslaviti 19. rođendan.

U Barseloninoj akademiji imao je priliku da trenira sa još uvek maloletnim krilnim napadačem ''Blaugrane'' Ansu Fatijem, koji je u tekućoj sezoni Primere ''ubačen u vatru'' i na 13 do sada odigranih utakmica u La Ligi postigao je četiri gola.

''Trenirao sam sa Fatijem i postali smo prijatelji. Mnogo mi je pomogao tokom boravka tamo i sada zasluženo nastupa za najjači Barsin tim. Ansu je momak koji zaslužuje sve što mu se u ovim trenucima događa. Preskroman je i zaista me je lepo dočekao u Barseloni'', ističe Martineli.

Idol mu je, ističe, portugalska zvezda Kristijano Ronaldo, a s obzirom na dosadašnje partije u dresu ''Ganersa'', Brazilac je već povezivan sa bivšim Ronaldovim klubom - madridskim Realom.

U španskoj prestonici bi se pridružio ''brazilskoj koloniji'', koju čine Vinisijus Žunior, Rodrigo i odnedavno Rejnir Žezus.

Ipak, Brazilac je sa obe noge čvrsto na zemlji.

''Ne, do mene još uvek ništa nije došlo. Fokusiran sam na Arsenal, sve moje misli su usmerene trenutno ka ovom klubu'', zaključio je Martineli.