Fudbal

Aguero i Klop najbolji u januaru, obojica pišu istoriju

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Centarfor Sitija i trener Liverpula poneli priznanja kojima su oborili rekorde

Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Serhio Aguero je igrač meseca januara u Premijer ligi, posle sjajnih nastupa njegovog Mančester sitija. Najbolji trener je, naravno, Jirgen Klop, koji je takođe pisao istoriju.

Argentinac je u ovom mesecu postao rekorder u dve kategorije: postao je igrač sa najviše mesečnih nagrada, a ujedno je postao i najbolji strelac od stranih fudbalera koji su nastupali u Premijer ligi.

Ovo je Agueru sedmo priznanje za igrača meseca. On je u januaru odigrao samo tri utakmice, ali je imao učinak od šest golova i jedne asistencije.

Njegov het-trik u pobedi od 6:1 nad Aston Vilom doneo mu je bolji učinak od 175 golova Tijerija anrija. To mu je bilo 12. put u takmičenju da postiže tri gola na jednoj utakmici, po čemu je pretekao legendarnog Alana Širera, koji je imao 11.


Posle toga je dao oba gola za svoj tim u remiju 2:2 sa Kristal palasom i jedini u trijumfu od 1:0 nad Šefild junajtedom.

Aguero je sa svojom sedmom nagradom pretekao Stivena Džerarda i Harija Kejna, koji su po šest puta osvajali ovo priznanje.

U konkurenciji za igrača meseca bili su i Alison, Abdulaje Dukur, Džek Greliš, Džordan Henderson, Ajoz Perez i Džek Stivens.

Klop je oborio rekord po broju priznanja za menadžera meseca u jednoj sezoni, odnosno peti put, čime je pretekao Pepa Gvardiolu iz sezone 2017/18.

Liverpul je imao još jedan besprekoran mesec, u kome je produžio seriju pobeda na 15 utakmica. "Crveni" su trijumfovali ukupno pet puta u mesecu, kada su povećali prednost na vrhu tabele na 19 bodova. Nedugo posle toga su je povećali na 22, što je pre toga nezabeleženo u istoriji lige.