Fudbal

Mali, na ovom stadionu nisi dobrodošao: Nije ni punoletan, a već doživotna!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Novi slučaj rasizma u "kolevci fudbala".

Izvor: Guliver/Getty images/Marc Atkins, Marc Atkins/Getty Images Europe

Koliko samo rasizma u Engleskoj ove sezone... Još jedan navijač dobio je zabranu dolaska na stadion zbog rasističkih ispada.

Ipak, ovaj slučaj je poseban jer se radi o maloletniku!

Da je "kolevka fudbala" u sve većem problemu sa rasizmom govori povećan broj zabeleženih slučajeva rasne netrpeljivosti, kao i sve veći broj kazni za izgrednike. Poslednji slučaj tiče se premijreligaša Bornmuta!

"Trešnjice" su rešile da maloletnom navijaču doživotno zabrane dolazak na njihov "Din Kort" nakon što je bio proglašen krivim za rasističko vređanje fudbalera Totenhema, na meču odigranom u Londonu.

Taj meč je bio igran u novembru prošle godine, a prethodno je sud u Londonu 17-godišnjem navijaču izrekao kaznu od tri godine zabrane odlaska na sve fudbalske stadione. Ipak, Bornmut je bio još oštriji.

"Bornmut pozdravlja sudsku odluku o trogodišnjoj zabrani poseta fudbalskim stadionima osobi koja se nalazila u sektoru namenjenom gostujućim navijačima tokom naše utakmice protiv Totenhema. Toj osobi, koju mi odbijamo da priznamo za navijača, doživotno zabranjujemo dolaske na naš stadion", objavio je višegodišnji član Premijer lige.

Tagovi