Fudbal

“Budućnost zbog vjernih navijača i bogate istorije”

Autor mondo.me

Napadač Panajotis Moraitis dogovorio ugovor na pola godine sa FK Budućnost, a danas je zvanično predstavljen kao četvrto pojačanje “plavih”

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Nakon štopera Vladana Adžića, desnog beka Periše Pešukića i lijevog beka Nikole Vukajlovića, zvanično je stigao napadač - Panajotis Moraitis je potpisao ugovor sa FK Budućnost do kraja sezone 2019/2020.

Dakle, do kraja sezone.

Dvadesettrogodišnji napadač je prošao sve mlađe kategorije Grčke, a za "helene" je u U21 uzrastu upisao tri nastupa i postigao jedan gol.

Moraitis je stigao iz grčkog drugoligaša Panahaikija gdje je na 71 utakmici postigao 24 gola.

Uspio sam na kratko vidjeti grad i već mi se sviđa. Takođe sam imao priliku upoznati stručni štab i klupske objekte namijenjene treningu i utakmicama. Smatram da su trenutni uslovi za rad izvrsni i da ću brzo postati dio već postojeće, dobre atmosfere u timu”, rekao je Moraitis nakon potpisivanja ugovora.

Moraitis će biti prvi Grk u “plavom”, kao i u cijelom domaćem prvenstvu, a u Budućnost je stigao jer je to najveći “crnogorski klub sa bogatom istorijom i velikim brojem vjernih navijača”. To je kako kaže, bio jedan od glavnih razloga prelaska.

Dolazim iz lige u kojoj sam ove sezone odigrao već 17 mečeva zaredom i osjećam da sam kondiciono spreman za nadolazeće izazove u ovom klubu. Motivisan sam da pokažem svoj maksimum na svakom radnom zadatku da bih pomogao ovom timu i potvrdio svoj kvalitet ljudima koji su vjerovali u mene i doveli me u ovaj klub”, istakao je Moraitis.

Tagovi