Fudbal

Petković previše istrčao, Jovetić ga nadmudrio

Autor mondo.me

Stevan Jovetić je sa svojim Monakom savladao Danijela Petkovića I Anže u 23. kolu francuske Lige 1‚ jedini gol na meču je djelo našeg majstora

Izvor: MONDO

Kada je zdrav, teško ga bilo ko može zaustaviti! A na svojoj koži je to osjetio i njegov drug iz reprezentacije Crne Gore...

Stevan Jovetić je potpisao pobjednički gol za Monako na na stadionu "Luj II" protiv Anžea Danijela Petkovića - 1:0!

Tako su "kneževi" došli do velikog trijumfa u 23. kolu Lige 1 i približili se zoni Lige Evrope na pet bodova. Sa druge strane, Anže je ostao u donjem dijelu tabele, ali daleko 11 bodova od zone ispadnja.

A utakmica je bila posebna i za 30-godišnjeg Podgoričanina, kao i za 26-godišnjeg Tivćanina - Joveta se našao prvi put u startnoj postavi u prvenstvu od aprila prošle godine, postigao je prvi gol ove sezone u Ligi 1 (poslije povratka je ulazio, igrao Kup i Liga Kup, dao gol u Liga Kupu), dok je Petković zabilježio prvi nastup za Anže u francuskom šampionatu nakon što je do sada branio u Kupu.

Međutim, klasa Jovetića je došla do izražaja - iskoristio je dugi pas Fofane i glavom efektno lobovao saigrača iz reprezentacije, koji je nerezonski previše istrčao sa gol linije.