Fudbal

Dani Olmo jednom, Filip Kostić DVA puta!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Srpski reprezentativac zablistao u duelu protiv moćnog Lajpciga u Kupu Nemačke. Dani Olmo pogodio, pa se oprostio od tog takmičenja.

FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - FEBRUARY 04: Filip Kostic of Eintracht Frankfurt celebrates after scoring his team's second goal during the DFB Cup round of sixteen between Eintracht Frankfurt and RB Leipzig at Commerzbank Arena on February 04, 2020 in Frankfurt am Main, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Izvor: Alex Grimm/Bongarts

Već nakon osmine finala nemačkog Kupa za ovu sezonu postalo je jasno: finale će se razlikovati od prošlogodišnjeg zahvaljujući Filipu Kostiću.

Srpski internacionalac je večeras, u utakmici osmine finala protiv Lajpciga, postigao dva gola za Ajntraht i po drugi put u deset dana bio koban za izabranike Julijana Nagelsmana:

AJNTRAHT - RB LAJPCIG 3:1 (2:0)
/Andre Silva 17 pen, Kostić 51, 95 – Olmo 69/

Red Bul Lajpcig se u prošloj takmičarskoj godini borio za trofej u DFB Pokalu (Kupu Nemačke), ali nije uspeo da ga prigrabi, jer je u finalnom meču uspešniji bio minhenski Bajern.

Ove sezone, izabranici Julijana Nagelsmana zaustavljeni su još ranije, u borbi za četvrtfinale.

Tako je ''srpska kolonija'', ponovimo, po drugi put u roku od deset dana nadigrala sastav Lajpciga, a ponovo je jedan od junaka bio srpski internacionalac Filip Kostić.

Večeras se igrao 51. minut kada je Dajo Upamekano nonšalantno pokušao da uputi pas ka svojim saigračima u fazi napada.

Tim Adija Hitera prozreo je njegovu nameru, a usledila je furiozna kontra koju je Kostić pretvorio u pogodak, za erupciju oduševljenja na Komercbank Areni, baš kao i tog 25. januara, kada je u 19. kolu Bundeslige takođe poentirao za 2:0.

Izvor: Alex Grimm/Bongarts

Svoj drugi gol na večerašnjem duelu Filip je postigao u poslednjem, petom minutu nadoknade drugog dela, nakon asistencije Gonzala Pasijensije, praktično sa istog mesta odakle je pogodio za 2:0.

Na startu nastavka, Nagelsman je na teren poslao Danija Olma, koji je u prošlom bundesligaškom kolu debitovao za Lajpcig.

Odmah nakon što je njegov tim drugi put morao da vadi loptu iz svoje mreže, trener gostiju je u igru uveo i svog najjačeg aduta – drugog najboljeg strijelca prvenstva Tima Vernera - i sve karte bacio u napad.

Jurnuo je Lajpcig od tog trenutka ka Ajntrahtovom golu, uspeo da poentira u 69. minutu upravo preko Olma, pa propustio još nekoliko prilika za potpuni povratak.
Kostić je u smiraj meča, na asistenciju Gonzala Pasijensije, kaznio te promašaje.

Žreb za narednu fazu  takmičenja održaće se 9. februara.

KUP NEMAČKE - osmina finala

Utorak:

Ajntraht – RB Lajpcig 3:1 (1:0)
/Andre Silva 17 pen, Kostić 51, 90+5 – Olmo 69/

Kajzerslautern – Fortuna Diseldorf 2:5 (2:1)
/Kulveter 10, 38 pen - Ampoma 9, Henings 49, Cimerman 65, Henings 78, Stoger 83/

Šalke – Herta (20.45)
Verder – Borusija D. (20.45)

Sreda:

Bajer – Štutgart (18.30)

Ferl – Union Berlin (18.30)

Bajern – Hofenham (20.45)

Sarbriken – Karlsrue (20.45).

Tagovi