Fudbal

Skauti velikih klubova gledali Hakšabanovića

Autor mondo.me

Krilni napadač Norčepinga Sead Hakšabanović svojim talentom je natjerao poznate timove da ga provjere, javljaju mediji iz Švedske

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić

Skauti Mančester junajteda, Milana, Arsenala, Ajaksa, Benfike i Parme su gledali reprezentativca Crne Gore Seada Hakšabanovića - javili su juče mediji iz Švedske.

Norčeping je u petak izgubio od Brondbija u okviru međunarodnog Atlantik kupa (2:0), a skauti velikih klubova su taj meč posmatrali zbog 20-godišnjeg krilnog igrača.

Hakšabanović je pod ugovorom sa Vest Hemom, ali je na pozajmici u Norčepingu još pola godine - i tu je pronašao sebe - prethodne sezone je odigrao 37 utakmica i potpisao osam golova. Zbog toga su "čekićari" razmišljali da ga vrate nakon što mu nisu dali šansu, te poslije neuspješne epizode u Malagi.

A sve te brojke znaju i velikani koji su ga gledali. Međutim, momak koji je odigrao osam utakmica za reprezentaciju Crne Gore (postigao jedan gol) čvrsto stoji na zemlji.

"To je dio fudbala, ali trudim se da zadržim fokus na moje igre i ono što radim na terenu", rekao je Hakšabanović za švedske medije.

A pošto su Norčeping i Brondbi rasadnici talenata, na toj utakmici su još bili skauti Štutgarta, Genta, Rendžersa, Frajburga, Antverpena, Rapida, Utrehta, Groningena, Cvolea, Holštajn Kila i Fehervara.

Tagovi