Fudbal

Liverpulova rutina, Votford se uvjerio da je 2:0 najopasniji rezulat

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Četa Jirgena Klopa nastavila da teroriše Premijer ligu

Izvor: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Liverpul nezaustavljivo maršira Premijer ligom, dok su "davljenici" Votford i Vest Hem morali da se uvjere u onu narodnu istinu "2:0 je najopasniji rezultat".

Sautempton je uspio da odoli u prvom poluvremenu na Enfildu, a onda su izabranici Jirgena Klopa ubacili u višu brzinu i "riješili" "svece" 4:0.

Strijelci su bili Aleks Okslejd-Čemberlejn, Džordan Herdenson i Mohamed Salah dva puta, a Liverpul sada ima 22 boda više od drugoplasiranog Mančester sitija, koji ima i meč manje.

Mnogo je uzbudljivije bilo u borbi za opstanak.

Votford je dočekao Everton i do 42. minuta je vodio 2:0, ali je onda Everton izjednačio u nadoknadi vremena prvog poluvremena, i to posle dva kornera. Strelac oba gola bio je Jeri Mina.

Prvi je bio malo bizaran jer je Kolumbijac promašio glavom i ramenom je spustio loptu ka golu. Nastao je "karambol" u odbrani, što je on iskoristio i ćušnuo loptu u mrežu.

Izvor: Guliver, Richard Heathcote/Getty Images Europe

U četvrtom minutu nadoknade izveden je još jedan korner, ovog puta sa lijeve strane. Sada je Mina lijepo skočio i glavom je sigurno smestio loptu u desnu stranu gola.

Everton je u 71. minutu ostao sa 10 igrača, pošto je Fabijan Delf dobio drugi žuti karton, ali Votford ne samo da nije uspio da iskoristi brojčanu prednost, nego je u finišu meča primio još jedan gol.

Rišarlison je presjekao loptu u napadu Votforda, krenuo da trči u kontru po lijevoj strani, dodao je u sredinu Majklu Kinu, koji je proslijedio skroz desno do Tija Volkota, a ovaj je samo ubacio u praznu mrežu.

Everton je sada deveti, a Votford pretposlednji, 19. na tabeli.

Vest Hem je vodio 2:0 i 3:1, ali to mi nije bilo dovoljno za pobjedu nad Brajtonom u derbiju začelja, tako da je na kraju bilo 3:3. "Čekićari" su sada ostali u opasnoj zoni, sa bodom manje od Aston Vile, koja je danas poražena od Bornmuta 2:1.

Šefild je nastavio sa odličnim rezultatima, pošto je danas u gostima pobijedio Kristal palas 1:0. Doduše, bizarnim autogolom golmana Guaite. On je uhvatio loptu posle kornera, ali je bio u skoku ka golu, tako da je u doskoku samo unio loptu preko gol-linije.

Izvor: Guliver, Marc Atkins/Getty Images Europe

Šefild je peti na tabeli, sa dva boda više od Mančester junajteda, koji kasnije igra protiv Vulfsa.

Ostale rezultate 25. kola Premijer lige i tabelu pogledajte OVDE.