Fudbal

Bivša "desna ruka" Jirgena Klopa ima novi posao

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Srpski stručnjak Željko Buvač posle dvije godine ponovo je u fudbalu.

Izvor: Guliver/Getty images/Ian MacNicol

Željko Buvač nakon napuštanja funkcije asistenta Jirgena Klopa u Liverpulu u aprilu 2018. praktično je "nestao", a nakon brojnih spekulacija konačno je poznato gdje će nastaviti karijeru.

Srpski stručnjak, koji je bio "desna ruka" Klopa u Majncu, Borusiji Dortmund i Liverpulu ide u Dinamo iz Moskve, ali ne kao trener, već će tamo obavljati funkciju sportskog direktora.

Dolazak Buvača potvrdio je i moskovski klub saopštenjem na zvaničnom sajtu, kao i na društvenim mrežama.

"On je stručnjak sa jedinstvenim iskustvom i sposobnošću da ostvari uspjehe u klubovima sa različitim stilovima, duhom i zadacima. On je radnik koji 24 sata živi fudbal i to nije nikakvo pretjerivanje. Njegovo poznavanje fudbalskog tržišta i sposobnost da prepozna prave kvalitete će definitivno pomoći Dinamu ne samo u strateškom formiranju prve ekipe, već i u razvoju akademije i naših timova po čitavoj vertikali", rekao je predsednik uprave Dinama Juri Aleksejevič Solovjov.

On je dodao da je srećan što je Buvač prihvatio ponudu upućenu krajem prošle godine nakon detaljne analize, ne samo finansijskog dijela, već strateških ciljeva koji ima klub.

"Željko preuzima ulogu sportskog direktora sa svim ovlašćenjima. On će raditi u saradnji sa trenerom i stručnim štabom prvog tima, ali bez mešanja u proces treninga i utakmice. Za to ostaje nadležan trener Kiril Novikov", istakao je Solovjov.