Fudbal

"Pucaće" se u Berlinu, kad nije u Milanu: Herta ukrala napadača Junajtedu!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

"Rosoneri" nisu imali strpljenja za njega...

Herta je i treći put u poslednjih šest mjeseci "srušila" sopstveni transfer rekord!

Ljetos su doveli Dodija Lukebakija za 20 miliona eura, prije nekoliko dana potpisali su Lukasa Tusara za 25, da bi dan pred kraj zimskog prelaznog roka potpisali najveće ime do sada - Kšištofa Pjonteka iz Milana za čak 27 miliona eura.

Klub iz Berlina ponudio je "izlaz" Pjonteku sa "San Sira", gdje je postao žrtva promjene rukovodstva i trenera, a Poljak se nije dugo premišljao iako je imao i druge ponude na stolu.

Naime, Pjonteka su zvali još i Totenhem i Mančester junajted, a baš pred potpis za Hertu odbio je pozajmicu na "Old Traford" u periodu od 18 mjeseci. Više mu se dopao projekat kluba iz Berlina koji se muči u Bundesu, ali vjeruje da će uspjeti da se podigne sa novajlijama.

"Il Pistolero" je oduševio u jesen 2018. godine u dresu Đenove i posle 19 golova za polusezonu stigao je u Milan, ali u dresu "rosonera" nije uspio da ponovi iste partije (16 golova na 41 meču).

Uz to, djeluje da ni Milan nema strpljenja za fudbalere, tako da je ove zime neočekivano vratio Zlatana Ibrahimovića i odmah mu dao šansu ispred Kšištofa Pjonteka, a koliko je to bila pametna odluka vidjećemo već u narednim mjesecima.

Poljak je do sada nosio i dresove Zaglembja i Krakovije.