Fudbal

Žiru sjedi u Londonu i bira italijanske ponude

Izvor mondo.rs

Francuski reprezentativac bi uskoro mogao da se preseli u Rim, iako je djelovalo da su neke druge opcije mnogo bliže.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Kod Frenka Lamparda je u trećem planu, pošto neprikosnoveni Tami Abraham i njegova zamena u vidu Miču Bačuajia imaju prednost. Olivije Žiru, koji je u redove ''Plavaca'' stigao iz redova gradskog rivala, nije zadovoljan u Čelsiju.

Standardan je u reprezentaciji Francuske, ali Frenk Lampard očigledno ne vidi kako da ga koristi na terenu. Ima dvojicu igrača koji su u prednosti, pa su Žiruu otvorena izlazna vrata.

Pričalo se da ga Antonio Konte, nekadašnji trener londonskog tima, silno želi u Interu. Tamo bi imao konkurenciju u Lauratu Martinezu i Romelu Lukakuu, ali i mnogo više prilike da igra, pošto ga trener poznaje i cijeni njegove kvalitete.

Kako se priča sa timom iz Milana već neko vreme ne razvija u pravom smjeru, postoje i druge opcije. Deluje da je Italija zemlja u kojoj će Žiru nastaviti karijeru.

Taj put bi mogao da ubrza Dris Mertens, za čije je usluge zainteresovan Čelsi. Ukoliko igrač Napolija, koji je sa tim klubom u lošim odnosima, odluči da se preseli u London, Olivije se seli u Rim!

Da, dobro ste pročitali, stvari su vrlo zamršene. Situacija je sledeća: Lacio želi Mertensa, a ukoliko ga ne dobije, okreće se Francuzu iz Čelsija. U tom slučaju bi Napoli imao pare, Čelsi novog napadača, a Rimljani svoju ''rezervnu'' želju u ovom prelaznom roku.

Vremena za realizaciju ovih transfera ima dovoljno, ostaje samo da vidimo da li će se oni stvarno desiti. Samo jedan od mnogih transfera koje ćemo čekati u narednim satima.