Fudbal

Povjerio se saigraču da odlazi i...potpisao NOVI ugovor

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Nije jasno da li je Mahrez izneo netačne podatke ili je Siti reagovao posle pobune navijača.

Brazilski fudbaler Fernandinjo produžio je ugovor s Mančester sitijem, saopštio je danas engleski klub. Kako je navedeno, ugovor je potpisan do leta 2021. godine.

Aktuelni mu je isticao na kraju tekuće sezone, a Fernandinjo je već sada sedam godina u klubu i za to vreme je osvojio tri titule u Premijer ligi, jedan FA kup, kao i četiri Liga kupa, dok je poštovanja vredan podatak da je do sada odigrao 299 utakmica za "građane".


Fernandinjo je rekao da je potpisivanje novog ugovora sjajna vest za njega.

"Veoma sam zahvalan saigračima i celokupnom osoblju u Sitiju. Bez njih ovaj dogovor ne bi bio moguć, tako da se iskreno zahvaljujem svakome od njih. Uživao sam u svakoj sekundi vremena koje sam do sada proveo ovde", rekao je Fernandinjo za klupski sajt.

On je dodao i da je srećan što će i dalje igrati pred navijačima Mančester sitija.

"Nikada nisam očekivao da ću izgraditi tako značajan odnos s klubom i navijačima, ali to se dogodilo i na tome sam zahvalan. Naši navijači su neverovatni, osećam njihovu ljubav i strast", kazao je Fernandinjo.

On je svoju karijeru počeo u Brazilu, da bi 2005. godine prešao u Šahtjor Donjeck, a 2013. je potpisao za Mančester siti.

Zanimljivo je da je pre samo nekoliko nedelja njegov saigrač Rijad Mahrez slučajno otkrio da Fernandinjo odlazi i Sitija na kraju sezone, pošto neće potpisati novi ugovor, da bi se potom desio potpuni obrt u priči.

Nije jasno da li je Mendi izneo netačne podatke ili je Siti reagovao posle pobune navijača.