Fudbal

Ovo je NEVEROVATNO: Otkriveno kako Vest Hem kupuje igrače!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Nekadašnji trener ''Čekićara'' progovorio o transfer politici tima iz Londona.

Izvor: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Tokom karijere je igrao Evropu sa Boltonom, postao čovek koga zovete ako ne želite da ispadnete iz Premijer lige, radio u nekoliko velikih engleskih timova i između ostalog bio trener Vest Hema. Pamtićemo ga i kao selektora Engleske, u onom nelsavnom mandatu.

Sem Olerdajs je, gostujući u jednoj emisiji, ispričao stvari koje se navijačima Vest Hema uopšte neće dopasti. Naime, ovaj bivši trener je otkrio kako se u ekipu iz Londona dovode igrači.

Olerdajs je na klupi Vest Hema bio od juna 2011. godine, kada je tim ispao iz Premijer lige, pa do maja 2015. godine, kada je klub ostavio na 12. mestu elitnog ranga engleskog fudbala. Već u prvoj sezoni je izborio ulazak u Premijer ligu, a rezultati su rasli i u narednim sezonama.

Navijači Vest Hema već godinama protestuju protiv vlasnika, Dejvida Golda i Dejvida Salivena, a sa njima dvojicom je problema imao i nekadašnji trener ''Čekićara''. Mnogo više njih sa Salivenom, koji je često znao da ''poklanja'' igrače.

''On je imao neke sopstvene ideje o igračima. Ponekad bi se samo desilo da dovede igrača bez konsultovanja sa vama, a vi ne biste znali šta da radite sa njim. Počinju pripreme za novu sezonu, a Dejvid se pojavi sa igračem kog je kupio'', kaže Sem Olerdajs.

Tu nije bio kraj njegovim mukama, jer vlasnici kluba nisu imali previše razumevanja za njegove trenerske metode. Ukoliko taj igrač ne bi bio dobar, Olerdajs je imao veoma mali manevarski prostor da ga skloni iz tima.

''Predstave ga i kažu ti da je to napadač koji daje golove. Pomislićeš da je to sjajno, jer takvog napadača možeš da upotrebiš. Sjajan posao. Ali, sa druge strane, samo ti ostaje da se nadaš da je to tačno. Ako on ne bude dobar, oni će reći da tvoje trenerske metode ne izvlače maksimum iz njega. Ne, neću vam otkriti nijedno ime'', zaključio je čovek koji je već godinu i po dana u penziji.

Tokom Olerdajsovog boravka u Vest Hemu, taj tim je kupio nekoliko napadača. Misteriozna ličnost o kojoj je trener govorio u ovoj emisiji možda se nalazi na sledećem spisku. Napadači koji su u njegovom mandatu pojačali ''Čekićare'' su Marko Borijelo, Endi Kerol, Sem Baldok, Diafra Sako, Modibo Maiga, Ener Valensija i još jednom Endi Kerol, po drugi put u karijeri.

Tagovi