Fudbal

Mitrović potvrdio pobedu Strazbura, Jovetićev gol malo za Monako

Izvor mondo.rs

Srpski internacionalac se upisao u strelce na gostovanju "kneževima".

Izvor: Guliver/Getty Images/Dan Mullan

Strazbur očigledno želi da se bori za izlazak na evropsku scenu, a takve ambicije potvrdili su i na stadionu "Luj Drugi", gde su domaći sastav rutinski savladali uz pogodak Stefana Mitrovića-

MONAKO - STRAZBUR 1:3 (0:1)
/Jovetić 86 - Ažorke 40, Tomason 66, Mitrović 74/

Srpski internacionalac je na oko 15 minuta pre kraja meča potvrdio pobedu svog tima, kada je postavio rezultat na 3:0.

Keni Lala je odlično centrirao iz kornera, a Mitrović bio na pravom mestu i posle visokog skoka uspeo da matira golmana domaćeg tima.

Nije nakon toga mnogo mogao da pomogne ni Stevan Jovetić, koji je postigao jedini gol Monaka u finišu susreta. Bivši fudbaler Partizana je sam sebi lepo otvorio poziciju i precizno pogodio ugao gola udarcem sa leve strane.

Prethodno je Ludovik Ažorke u finišu prvog poluvremena doneo prednost Strazburu, koju je u 66. minutu duplirao Adrijen Tomason.

Ovo je deveta pobeda za Strazbur koji se sada popeo na sedmo mesto, ali sa samo tri boda manje od četvrtoplasiranog Monpeljea i mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Monaka je osmi poraz koštao pada na 12. poziciju, ali koliko su stvari ujednačene u francuskoj Ligi 1 pokazuje i činjenica da upravo Monpelje beži Monaku samo četiri boda, iako je razlika između njih čitavih osam mesta na tabeli.

Mitroviću je ovo bio drugi gol u sezoni, pošto se već upisao u strelce na meču kvalifikacija za Ligu Evrope prošlog avgusta.