Fudbal

Iz Partizana u Spartak (2): Dunđerski predstavio crno-belog Crnogorca

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

"Došao sam u Spartak iz Partizana, gde sam imao odličnu polusezonu, jer mislim da je ovo najbolji klub za moju dalju afirmaciju", rekao je mladi krilni napadač.

Izvor: Wikipedia

Pojačanja u poslednji čas.

Sportski direktor Spartaka, Ljubiša Dunđerski, predstavio je danas u Subotici dvojicu novajlija - momka iz Partizanovog podmlatka, Nikšu Vujanovića i iskusnijeg Milana Milanovića, koji je posle "mature" u školi Crvene zvezde nastupao za Slobodu, Javor, Zlatibor i Novi Pazar..

Vujanović je krilni napadač rođen 2001, dok se šest godina stariji Milanović nametnuo skautima "golubova" kao defanzivac sredine terena, koji se odlično snalazi i kao štoper. Njih dvojica zauzeće mesto u avionu na letu za Antaliju, gde će se plavo-beli naredne dve nedelje pripremati za prolećni deo Superlige.

Društvo će im praviti i ranije potpisani Strahinja Jovanović, 20-godišnji napadač rodom iz Leskovca, kog je Partizan prošlog proleća držao na pozajmici u novosadskom Proleteru, a prošle jeseni u "filijali", Teleoptiku.

Jovanović je potpisao ugovor na tri i po godine.

Trener Vladimir Gaćinović, sudeći prema rečima Dunđerskog, mogao bi ove zime da ostane bez štopera Nemanje Tekijaškog, što bi u perspektivi otvorilo mesto za starijeg od dvojice pojačanja, Milanovića.

"Poslednje dve godine smo razgovarali sa njim, ali imali smo na tim pozicijama dovoljan fond igrača. Imamo puno ponuda za Tekijaškog pa smo brzo odreagovali i doveli Milanovića da popuni poziciju u slučaju potrebe. Očekujem da ovo bude prava atmosfera za njegov napredak u igračkoj karijeri", rekao je Dunđerski, a prenosi zvanični portal kluba.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam postao član i igrač FK Spartak. Zahvalio bih se upravi kluba i stručnom štabu što su me doveli. Na meni je da opravdam poverenje, svojim trudom, radom i dobro odigranim utakmicama", rekao je Milanović.

"Došao sam u Spartak iz Partizana, gde sam imao odličnu polusezonu, jer mislim da je ovo najbolji klub za moju dalju afirmaciju. Zahvalio bih se Upravi i stručnom štabu što su prepoznali moj kvalitet i što veruju u mene. Biću maksimalno profesionalan i na terenu da opravdam to poverenje", rekao je Vujanović.

O Vujanoviću…

"Nikša je 2001. godište i igra na poziciji desnog bočnog napadača. Svojim utakmicama u omladinskoj školi Partizana i reprezentaciji Crne Gore privukao je našu pažnju. Volimo da dovodimo mlade i neafirmisane igrače koji će kroz ovaj klub steći ime. Mislim da se radi o igraču koji će dobro pokazati u srpskom fudbalu", prokomentarisao je sportski direktor osmoplasiranog tima na tabeli Superlige.

Poziciju iznad, sa četiri boda više, zauzima niški Radnički sa kojim će Gaćinovićev podmlađeni sastav odigrati prvi susret u nastavku šampionata, zakazan za 15. februar.

Malo pre Subotičana, ka Turskoj su poleteli i fudbaleri Vojvodine.

Tagovi