Fudbal

Nema kraja nevoljama u Romi... I to, pred gradski derbi!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Roma oslabljena čeka duel sa Laciom.

Izvor: Gulliver/Getty images/Paolo Bruno

Osim poraza od Juventusa i eliminacije iz italijanskog Kupa, Romu je u duelu sa Torinezima zadesio još jedan peh.

Startni vezista Amadu Dijavara obnovio je povredu meniskusa, a prve prognoze uopšte nisu dobre, s obzirom na to da bi fudbaler iz Gvineje mogao da pauzira dva-tri mjeseca. To znači da je za njega sezona vrlo vjerovatno - završena.

Dijavara je i ranije imao problem sa istim (lijevim) koljenom, ali tada je u pitanju bio unutrašnji, a ne spoljni meniskus, pa je period oporavka bio znatno kraći.

Kako prenose italijanski mediji, ukoliko bude potrebna operacija, vezista "vučice" moraće da pauzira do aprila.

Romi je neophodna pobjeda u susretu sa Lacion (nedjelja, 18.00) kako bi se učvrstila na četvrtom mjestu, poslednjem koje iz Serije A vodi u Ligu šampiona, pošto je Atalanta prišla na samo tri boda zaostatka.

 To znači da će trener Rome Paolo Fonseka ponovo morati da mijenja startnu postavu, i to pred veliki "Derbi dela Kapitale" protiv Lacija, koji je na programu u nedjelju.

Dijavaru bi trebalo da zamijeni Brajan Kristante, a postoji mogućnost da ponovo na mjestu defanzivnog veznog zaigra štoper Đanluka Manćini.

Podsjetimo, prethodnog vikenda u prvenstvenom meču takođe protiv Juventusa povrijedio se Nikolo Zaniolo, koji će zbog operacije ukrštenog ligamenta morati na višemjesečnu pauzu.

Od ranije u trenažnom procesu nije Davide Zapakosta, dok je za derbi sa gradskim rivalom upitan i Havijer Pastore, koji je "preskočio" veći dio sezone zbog brojnih problema sa povredama.