Fudbal

"Packa" iz FSS doktorima Fulama i Napolija zbog Mitra i Nikole

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Selektor nije zadovoljan kako su se odvijale stvari oko povreda dvojice reprezentativaca.

Izvor: MN Press

Povreda Aleksandra Mitrovića zabrinula je sve u Fudbalskom savezu Srbije zbog martovskog baraža za Evropsko prvenstvo, ali selektor Ljubiša Tumbaković uvjerava da će golgeter londonskog Fulama biti spreman za duel sa Norveškom, a - priželjkujemo - i drugu utakmicu potom.

Podsjetimo, Mitrović je sredinom januara osjetio bol u članku tokom duela sa Halom i od tada nije igrao. 

"Biće spreman. Prve prognoze nisu bile baš optimistične, noga otečena, bilo je strašno vidjeti. U klubu su malo ishitreno donosili neke odluke, govorili o dužini liječenja, rehabilitaciji... Isto veče sam se uključio u direktnu komunikaciju sa klubom i Aleksandrom. I brzo smo sve to 'postavili na noge', a situacija je sada takva da se nalazi na nekih par dana od priključivanja u pun trenažni ritam. On bi trebalo u petak da se vrati u Englesku posle terapija koje je radio ovdje... Biće Aleksandar super", uvjerava Tumbaković u razgovoru za Anadoliju.

Pod upitnikom je, međutim, i dalje Napolijev štoper Nikola Maksimović, a selektor "orlova" nije baš zadovoljan kako su reagovali u italijanskom klubu na njegovu povredu.

"To je ono o čemu sam ranije pričao. Imamo igrača koji je imao problem sa zadnjom ložom i šta se dešava... Onog trenutka kada smo mi završili rehabilitaciju, on je otišao u srijedu, igrao u četvrtak 90 minuta, onda posle par dana ponovo 90 minuta... Klub nije na njega gledao kao na igrača koji je izašao iz apsolutno teške povrede gdje treba kroz neko doziranje da ga vrati. Komunicirao sam sa doktorom, kao i fizioterapeutom koji je bio zajedno sa Nikolom kod mene u Beogradu... Ali to je ono što sam ranije pričao, bila neoficijelna komunikacija sa doktorom, jer uvijek je 'nešto između'... Posle toga prošlo je nekih mjesec dana, Nikola je igrao, a onda mu je 'otišla' tetiva prednje lože desne noge, a ranije je bila tetiva zadnje lože lijeve noge... Vidimo da je počeo sistemski da trpi zbog neprilagođenog opterećenja. Sada je dobro, priključio se treninzima u Napoliju, a ja sam klubu poslao mejl u kome sam sve naveo šta se i kako izdešavalo, zamolio sam ih da više ne prave greške... Doktor mi je odgovorio 'u redu, idemo sada polako'", objasnio je Tumbaković.

Duel Srbije i Norveške igra se 26. marta u Oslu, a ako pobijede, srpski fudbaleri će potom u odlučujućoj utkamici za plasman na Evropsko prvenstvo ugostiti Škotsku ili Izrael. 

%MCEPASTEBIN%