Fudbal

Da li je Jović "štiklom" obezbedio mesto i za Kup? Prvi špic se vraća...

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Zinedin Zidan bira tim za sredu. Da li će srpski napadač dobiti šansu?

Izvor: Tanjug, Manu Fernandez/AP

Luka Jović (22) bio je starter Real Madrida u poslednjoj utakmici i za to se odužio Zinedinu Zidanu lepom asistencijom petom za Kazemira u pobedi protiv Sevilje.

Već u narednoj utakmici, mesto u prvih 11 mogao bi da preuzme prvi napadač "kraljevića" - Karim Benzema (32), jer će se vratiti u tim posle oporavka od povrede.

Iskusni francuski napadač propustio je prošla tri meča zbog "bolovanja", a španski list "Marka" objavila je da se Benzema vratio punim treninzima i da će konkurisati za mesto u timu protiv drugoligaša Unionistas Salamanke u sredu.

Biće to meč šesnaestine finala "Kupa kralja".

Vezisti Reala Džejms Rodrigez i Garet Bejl za vikend nisu igrali prvenstvenu utakmicu protiv Sevilje, a takođe će biti u sastavu u sredu. Sa druge strane, meč će propustiti kapiten Serhio Ramos zbog problema sa skočnim zglobom.

U preseku zdravstvene situacije u Realu značajno je i to da posle oporavka od povreda u lakšim treninzima učestvuju i vezisti Marko Asensio i Eden Azar. Španac će se vratiti na teren krajem marta, a Belgijanac u februaru.

Trener Reala Zinedin Zidan će u Salamanki odmoriti nekolicinu standardnih prvotimaca i očekuje se da će priliku dobiti Alfons Areola, Alvaro Odriozola, Lukas Vaskes i Marijano Dijas.

Unionistas se takmiči u Grupi B Segunde, druge španske lige.

Ako dobije šansu, biće to lepa prilika za Jovića da postigne drugi gol za "kraljevski klub".

Tagovi