Fudbal

Najveći transfer u istoriji Olimpijakosa: Za 25 miliona u Premijer ligu

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Ofanzivac Pirejaca mogao bi da nastavi karijeru u Engleskoj, u istorijskom poslu grčkog kluba.

Izvor: MN Press

Dok vodi u grčkom prvenstvu i sprema se za nastavak sezone u Ligi Evrope, Olimpijakos je na putu da ostvari veliki transfer.

Krilni napadač Danijel Podenše (24 godine, 165 centimetara) želja je Vulverhemptona i mogao bi da se preseli među "vukove" za čak 25 miliona evra.

Britanski list "Telegraf" objavio je da menadžer Vulvsa, Portugalac Nuno Espirito Santo, veoma poštuje kvalitete "desetke" Olimpijakosa i zato bi mogao da ga dovede u Premijer ligu.

Kao i u praktično svakom transferu tog engleskog kluba, posrednik bi i sada mogao da bude poznati menadžer Žorž Mendeš, koji je u poslednje tri godine stvorio jako snažan tim Vulverhemptonu, a uz to je agent i Podenšeu.

"Olimpijakos 'ceni' igrača na oko 25 miliona evra, a Vulvse malo deli od dogovora. Ipak, očekuje se da posao može biti sklopljen", navedeno je u tekstu engleskih novinara.

Podenše je došao u Olimpijakos iz matičnog Sportinga za sedam miliona evra. Od tada je u Atini pokazao kvalitet, postigao 13 golova uz 14 asistencija na 68 nastupa i izazvao interesovanje klubova iz najjačeg prvenstva na svetu.

S obzirom na "tradicionalno" dobre odnose njegovog menadžera i Vulverhemptona, ne bi iznenadilo ako bi Olimpijakos ovom prodajom napravio svoj rekordni transfer.

Za sada prvo mesto u klupskoj istoriji "drži" Neri Kastiljo, koji je u sezoni 2007/08 prodat Šahtjoru za 20 miliona evra.

Visoko četvrto mesto na Olimpijakosovoj listi transfera zauzima i selidba Luke Milivojevića iz Pireja u Kristal Palas, za 15,1 milion evra...

Tagovi