Fudbal

Nudio suprugu i 100 funti za OVO: Liverpul na 30 bodova ispred Junajteda!

Izvor mondo.rs

Van Dajk je otvorio "đavole" na rasprodatom "Enfildu", a onda su Alison i Salah u nadoknadi izveli perfektnu akciju iz kontre za konačnih 2:0 i proslavu prve titule posle 30 godina.

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

30 bodova razlike za 30 godina čekanja.

Alison Beker perfektno je deganžirao loptu u polje rivala i izbacio Mohameda Salaha u čistu gol šansu koju je Egipćanin, posle neuhvatljivog sprinta od 50-ak metara, pretvorio u konačnih:

Liverpul - Mančester junajted 2:0 (1:0) u najvećoj utakmici engleskog fudbala.

Na tabeli Premijer lige, na kojoj "redsi" i dalje imaju utakmicu manje, okruglo 30 bodova deli dva najveća engleska kluba.

Do 1990. nije postojao klub približno uspešan, slavan i trofejan kao Liverpul, sve dok se ser Aleks Ferguson zainatio da to zauvek promeni - i uspeo u tome.

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

  Utoliko, ne treba da čudi što su navijači ispred kapija rasprodatog "Enfilda" nudili suprugu i 100 funti za ulaznicu, ne želeći da propuste žurku na koju je pozvan najomraženiji rival.

Goste je "otvorio" Virdžil van Dajk pogotkom glavom posle kornera u 14. minutu, koji je izvrsno izveo Trent Aleksander-Arnold, a "dokusurila" akcija Alisona i Salaha posle još jednog kornera na istoj strani, ali ne tako dobro izvedenog...

Kako se i druga lopta zakoprcala u mreži iza nemoćnog Davida De Hee, Egipćanin je skinuo dres, a Brazilac pretrčao celo igralište da bi proslavio verovatno najslađu od 20 premijerligaških pobeda u 21 utakmici ove sezone.

U toj jednoj u kojoj nisu pobedili, momci menadžera Jirgena Klopa igrali su upravo protiv večerašnjeg rivala, 20. oktobra na "Old trafordu" i izvukli remi pogotkom rezerviste Adama Lalane, tako da nastavak šampionata (u kom ne moraju da pobede do početka marta i zadrže prvo mesto) dočekuju sa 64 od 62 moguća boda.

Šampion Mančester siti ima 48, njihov gradski rival 34...

Uskoro opširnije...