Fudbal

Debi kakvog nema ni u snovima: Tri šuta za het-trik norveškog čuda!

Izvor mondo.rs

Erling Braut Holand se Bundesligi predstavio na najbolji mogući način.

Izvor: Guliver/Getty Images/Sebastian Widmann, Sebastian Widmann/Bongarts

Dugo se pričalo gde će Erling Braut Holand nastaviti karijeru kada je "zapalio" Evropu svojim izvanrednim partijama u dresu Salcburga, a njegov debi u dresu Borusije Dortmund će ostati upisan u analima.

Norveški napadač je u prvom meču u Bundesligi za 20 minuta postigao het-trik i to iz prva tri šuta koja je imao na utakmici!

Holand je neverovatan učinak napravio na gostovanju Augsburgu u suludoj utakmici na kojoj je viđeno sedam golova u drugom poluvremenu, a tri su bila njegovo delo.

Da stvari budu još neverovatnije, Holand je na teren ušao tek u 56. minutu, čime se prvi put predstavio Bundesligi, a nije se dugo čekalo na "eksploziju"!

Sin nekadašnjeg igrača Mančester sitija Alfa Ingea Holanda je već posle tri minuta na terenu zatresao mrežu Augsburga i to iz trećeg dodira sa loptom po ulasku u igru, a sve to na asistenciju Džejdona Sanča.

On je smanjio rezultat na 3:2, da bi posle pogotka Sanča upotpunio preokret lakim pogotkom na prazan gol posle asistencije Torgana Azara.

Već u 79. minutu bilo je 5:3 za Dortmund, pošto je samo 20 minuta od prvog pogotka Holand postigao i treći, ovaj put posle dodavanja Marka Rojsa.

Tri udarca ka golu, sva tri u mreži domaćih... Debi za pamćenje!