Fudbal

Najbolja forma u Evropi vodi do vrha: Ovakav Lacio je kandidat za titulu!

Izvor mondo.ba

Rimski tim je upisao 11. uzastopni trijumf u Seriji A i još jednom istakao kandidaturu za titulu!

Izvor: Guliver/Getty images/Marco Rosi

Iz kola u kolo, fudbaleri Lacija oduševljavaju sve ljubitelje fudbala u Italiji, ali i šire. Tako je bilo i ovog popodneva, pa se Lacio sada već može posmatrati i kao kandidat za titulu.

Današnjom, 11. uzastopnom pobedom u Seriji A, ovaj put protiv Sampdorije 5:1 (3:0), nastavili su fenomenalan niz. Ponovo je briljirao trostruki strijelac Ćiro Imobile, koji je stigao do 23. ovosezonskog gola - više od polovine od ukupnog broja koliko su Rimljani postigli u 20 utakmica!

LACIO - SAMPDORIJA 5:1 (3:0)

Istovremeno, došao je kraj i jednoj zaista neverovatnoj tradiciji, a u njenom centru je trener ekipe iz Đenove. Osvajač titule u Premijer ligi sa Lesterom, što mu je najveći uspeh u karijeri, po prvi put je poražen od Rimljana.

Naime, do ove subote Klaudio Ranijeri nije znao za poraz od Lacija u ulozi trenera. Iskusni stručnjak ranije je devet puta vodio svoje ekipe, Parmu, Juventus, Romu i Inter, te je na ovim utakmicama ostvario čak sedam pobeda i dva remija.

Izvor: Guliver/Getty Images/Alessandro Sabattini

Rezultatska katastrofa gostiju iz Đenove najavljena je već u prvih 20 minuta, kada su tri puta vadili loptu iz svoje mreže.

Maestralni Imobile već u sedmom minutu uradio je veći deo posla, golman gostiju Emil Audero nakratko je uspeo da odbrani i odbije loptu, ali na njegovu nesreću Felipe Kaisedo je bio priseban i pogodio za vođstvo domaćih.

Kada je Nikola Muru deset minuta kasnije igrao rukom i skrivio penal, a Imobile rutinski pogodio za 2:0, bilo je jasno da se Sampdoriji crno piše na "Olimpiku". Najbolji strijelac lige je tri minuta kasnije postigao još jedan gol, a gosti su tada bili blizu debakla.

Ni u nastavku ritam nije splasnuo, Lacio je uspeo postići još dva gola, ali su i gosti stigli do počasnog.

Bastos je početkom nastavka povisio na 4:0, da bi Imobile u 65. minutu kompletirao het-trik, još jednim golom sa "bele tačke". Bio je to njegov deveti pogodak sa penala u porvenstvu ove sezone.

Izvor: Guliver/Getty images/Marco Rosi

Prethodno je Omar Koli rukom zaustavio loptu u svom šesnaestercu, pa arbitar Danijele Kifi nije imao izbora nego da dosudi drugi jedanaesterac za Lacio.

Utešni pogodak za Sampdoriju postigao je Karol Lineti, 20 minuta pre kraja. Nedugo zatim, gosti su ostali bez indisponiranog Žulijana Šaboa, koji je kao poslednji igrač odbrane faulirao protivnika, te "zaradio" put u svlačionicu.

Novim trijumfom tim Simonea Inzagija prišao je na samo bod zaostatka Interu, a tri Juventusu, koji tek treba da odigraju svoje mečeve 20. kola. Ali, treba imati u vidu da i Rimljani imaju susret manje.

Ranije je odgođena njihova utakmica 17. kola sa Veronom, a ovaj zaostali meč biće odigran 5. februara.

SERIJA A - 20. KOLO:

Lacio - Sampdorija 5:1 (3:0)
/Kaisedo 7, Imobile 17 pen, 20, 65 pen, Bastos 54 - Lineti 70/

Sasuolo - Torino (18.00)
Napoli - Fiorentina (20.45)

U nedelju:

Milan - Udineze (12.30)
Breša - Kaljari (15.00)
Bolonja - Verona
Leće - Inter
Đenova - Roma (18.00)
Juventus - Parma (20.45)

U ponedeljak:

Atalanta - SPAL (20.45)

TABELA: Juventus 48, Inter 46, Lacio 45, Atalanta 35, Roma 35, Kaljari 29, Parma 28, Torino 27, Verona (-1) 25, Milan 25, Napoli 24, Udineze 24, Bolonja 23, Fiorentina 21, Sasuolo 19, Sampdorija (+1) 19, Leće 15, Đenova 14, Breša 14, SPAL 12.