Fudbal

SPAL o Jankovićevoj godini: Nije zadovoljio, plaši se

Autor mondo.me

Sportski direktor tima iz Ferare pričao o reprezentativcu Crne Gore koji se nalazi na izlaznim vratima kluba, a jedna od opcija je drugoligaš Askoli

Izvor: MONDO

Talenat je nesporan, ali na terenu nije vidjiv - Marko Janković je prije godinu dana pojačao SPAL iz Partizana za 1.800.000 eura, a do sada je upisao samo 307 minuta na 13 utakmica. Naravno, bez učinka.

A 24-godišnji reprezentativni ofanzivac sa Cetinja je bio nevidljiv i protiv Milana na San Siru u Kupu u srijedu veče, kada je u porazu od 3:0 zamijenjen u 72. minutu.

"Žao mi je zbog činjenice da Marko nije pokazao svoje kvalitete. Čini mi se da se plaši da preuzme odgovornost. On je fudbaler koji mora da rješava utakmice, da igra, a trenutno on radi samo jednostavne stvari", rekao je sportski direktor SPAL-a Davide Vanjati, kome podpitanja nisu bila potrebna.

"To nisu njegove karakteristike i najbolje je da ode negdje gdje će da igra i vrati samopouzdanje. Da ponovo bude igrač koga smo doveli".

"Bjelo - plavi" sa stadiona "Paolo Maca" ne žale zbog uloženog novca, već zbog činjenice što ljevak nikako ne uspijeva da se "prodrma".

"Nije to bila pretjerana investicija, ali svaka investicija mora da bude zasnovana na određenim kriterijumima. Trenutno, ni mi nismo srećni, a ni on, jer nije dao ono što može.

Mora da ode negdje i pronađe kontinuitet", poručio je Vanjati, koji govori da je Janković na izlaznim vratima kluba... "Ima ponuda i iz Italije i iz inostranstva. Askoli jeste opcija, ali i drugi klubovi iz Serije B".