Fudbal

Klop će 2021. pjevati kao Balašević: Ne volim januar...i februar

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

"Redsi" već sada mogu da planiraju da će tokom tih meseci biti desetkovani.

Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Catherine Ivill

"Ne volim januar, ni bele zimske vragove...", glasi početak jedne od poznatijih pesama srpskog kantautora Đorđa Balaševića, a moglo bi da se desi i da je naredne godine otpeva nemački trener Jirgen Klop, ali iz potpuno drugačijih razloga.

Šalu na stranu, razlog zbog kog smo Klopa, Balaševića i januar smestili u istu rečenicu jeste zvanična odluka AFCON-a da se Afrički kup nacija ponovo održava u zimskim mesecima.


AKN2019 održan je tokom jula, bilo je planirano da tokom leta bude i 2021. godine u Kamerunu, ali je godinu dana pred početak takmičenja doneta odluka da se vrate starim običajima - tako da će biti održan u januaru i februaru.

To je naročito loša vest za Liverpul pošto će čak šest nedelja biti bez trojice fudbalera, ako se na takmičenje kvalifikuju Egipat, Senegal i Gvineja.

Tako bi na duži period izgubili Mohameda Salaha, Sadija Manea i Nabija Keitu, a već znaju da su ostali bez Žoela Matipa čiji je Kamerun kao domaćin već obezbedio plasman na Afrički kup nacija.

Ukoliko sva četvorica budu na AKN tokom šest nedelja, Jirgen Klop će tokom januara i februara 2021. godine imati mnogo problema, ali neće biti usamljen u tome pošto u većini timova iz Premijer lige igraju ozbiljni afrički fudbaleri poput Obamejanga, Mahreza, Ndidija i drugih...

Tagovi