Fudbal

Milioni nisu dovoljni za Konteovu sujetu, isterao svoje na sudu

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Trener je dobio spor sa Čelsijem da je nepravedno otpušten. Nadoknada je smešna, ali čast je čast

Izvor: Luca Zennaro/ANSA

Bivši trener Čelsija Antonio Konte dobio je pravnu bitku sa svojim nekadašnjim klubom, pošto je sud presudio da je Italijan nepravedno dobio otkaz.

Bivši trener "plavaca" u presudi je, međutim, dobio tek nešto malo manje od 100 hiljada evra kompenzacije, što je bukvalno smešno u odnosu na sumu koju je dobio od kluba zbog uručenog otkaza.

Računi Čelsija nedavno su pokazali da je njegovo otpuštanje 2018. godine najskuplje u istoriji engleskog fudbala. Računi su pokazali da je otkaz Konteu, koji je sa klubom osvojio titulu i kup, koštalo 26,6 miliona funti (31 milion evra).

Sudija za sporove o radu Endru Gleni presudio je da je Konte nepravedno otpušten.

"Žalba o nepravednom opuštanju je dobro zasnovana. Optuženi će platiti tužiocu osnovnu nagradu od 1.524 funte i kompenzaciju od 83.682 funte, odnosno ukupno 85.206 funti. Pisani razlozi neće biti objavljeni osim ako ih ne bude tražila bilo koja strana u roku od 14 dana", rekao je sudija, a preneo Miror.

Kada se prevede u evre, Konte je dobio 99.252,64 evra, što je stvarno zanemarljivo u odnosu na odštetu koju su dobili on i njegov stručni štab, uključujući i sudske troškove, što je otkriveno u klupskim računima, objavljenim prošle nedelje.

"Izuzetni troškovi u trenutnoj godini u iznosu od 26,6 miliona funti odnose se na promenu uprave i stručnog štaba muškog tima, uključujući i povezane pravne troškove", napvi se u računima za finansijsku godinu koja je završena 30. juna 2019.

Klub se nije žalio na odluku suda.

Čelsi je Kontea otpustio na leto 2018. posle dve sezone u klubu i na njegovo mesto doveo Mauricija Sarija.

Konte je otpušten samo nekoliko dana po okupljanju ekipe. Kada se pogleda ova suma, može se samo pretpostaviti da je u pitanju bila trenerova sujeta, a ne finansijski razlozi.

Tagovi