Fudbal

Šta je novi trener Barselone pričao o Mesiju: On nije jedno, on je SVE

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Barselona je zvanično objavila novog trenera i povratak korenima

Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Sada je i zvanično - Kike Setjen je novi trener Barselone! "Blaugrana" je kasno u ponedeljak saopštila da se rastala sa Ernesom Valverdeom, a onda objavila ko će biti novi trener.

Zvanična promocija zakazana je za utorak rano popodne.

Kike Setjen je, između ostalih, vodio Rasing i Las Palmas. Ovaj trener je poznat po ofanzivnom fudbalu, što sigurno prija Barseloni, koja je odobravajući citirala njegovu raniju izjavu: "Osećao sam da fudbal može da se igra bolje, ali nisam znao kako dok nam Johan Krojf nije pokazao".


Novi trener Barselone jasno je iskazao svoje poštovanje prema Lionelu Mesiju.

"Znam samo jednog igrača koji je sposoban da sam reši utakmicu i igra bilo gde. To je Mesi. Kada imate takvog fudbalera, koji može sve sam, nemate šta da pričate. Ostalih 10 će reći 'neka radi šta hoće, učiniće nas boljim, a mi ćemo više pobeđivati'. Ali, samo je jedan takav. On donosi sve što volim o fudbalu. on je čist. On nije samo jedna stvar, on je sve", govorio je Setjen za Independent.

Ovde možete pogledati i kratak razgovor Hoakina i Setjena iz jednog Betisovog dokumentarca, u kome igračka legenda govori treneru da nije važno mnogo trčati na meču, a kada je trener pomenuo Mesija, Hoakin je odgovorio: "Da ja imam takav talenat, povukao bih se pre sedam-osam godina".


Sada je Setjen dobio priliku da vodi igrača koji je "sve". Pogledajte kako ga je Barselona predstavila, uz opis "10 stvari koje apsolutno morate da znate o novom treneru".

Barselona predstavlja Setjena
Izvor: Youtube/FC Barcelona

Tagovi