Fudbal

“Tražim ozbiljnost, jer prednost može da se istopi”

Autor mondo.me

Trener FK Budućnost Mladen Milinković o “plus osam” nad Sutjeskom, duploj kruni, omladincima, junačkom gestu Dejana Zarubice…

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost je počela sa radom pred proljeće u sezoni 2019/2020. sa ciljem da se osvoji dupla kruna.

Uslovi postoje, jer Podgoričani imaju “plus osam” u odnosu na šampiona Sutjesku nakon jeseni, a nalaze se i u polufinalu Kupa Crne Gore sa Sutjeskom, Petrovcem i Podgoricom. Međutim, 51-godišnji strateg Budućnosti Mladen Milinković je oprezan i poziva na ozbiljnost.

“Plavi” će trenirati u tri faze - do 26. januara će raditi u glavnom gradu Crne Gore, od 27. januara do 7. februara će biti gosti u hotelu Splendid u Bečićima (radiće na Jazu i u Kotoru), a od 8. februara do starta prvenstva (18. februar) lider naše lige će kockice sklapati opet na Starom aerodromu.

Budućnost će u pripremnom periodu igrati protiv Koma (22. januar), Dečića (25. januar), Petrovca (30. januar), Mornara iz Bara (2. februar), Metalca iz Gornjeg Milanovca (5. februar), Bokelja (6. februar) i Iskre (11. februar).

Nadam se da su igrači proveli lijepo praznike, da su se odmorili, ali i odradili ono što smo postavili pred njih kao program za prelazni period. Sa puno želje, volje i optimizma smo dočekali pripreme, a vjerujem da ćemo uspjeti da ostvarimo zacrtane ciljeve - da osvojimo titulu i Kup. Nadam se uspješnoj polusezoni”, rekao je Milinković.

Budućnost do početka drugog dijela elitnog karavana može da radi u miru, jer ima prednost od osam bodova u odnosu na šampiona Sutjesku, a to niko nikada u Crnoj Gori nije stigao.

Imamo lijepu prednost, ali moramo da budemo ozbiljni. Moramo da nastavimo tamo gdje smo stali, ali i da podignemo nivo igre kako bismo obradovali naše navijače titulom”, jasan je 51-godišnji strateg iz Loznice.

Milinković je digao “plave” na viši nivo u odnosu na prethodnika Branka Brnovića, ekipa je izgledala čvrsto, agresivno i konkretno. To govore I brojke - na pet prvoligaških utakmica postignuto je 11 golova, a primljen je samo jedan. A tu se “umiješao” i trijumf nad drugoligašem Jedinstvom od 7:0.

Nadam se da ćemo da nastavimo da igramo agresivno, sa brzim protokom lopte, sa dosta šansi... Možda realizacija nije bila dobra, pa ćemo na tome da radimo na pripremama”, poručio je kormilar Budućnosti, koji ne želi da sebi pripiše zasluge...

Sve zasluge idu na račun igrača, jer su prihvatili sve zahtjeve bez pogovora”.

Šef stručnog štaba trostrukog šampiona Crne Gore je koncentrisan samo na fudbal, zna da se od prošlosti ne živi, pa zato svako malo poziva na - ozbiljnost.

Možda sam dosadan igračima, ali pred svaku utakmicu im govorim da moramo da budemo ozbiljni i koncentrisani. Naročito to važi za situaciju u kojoj se nalazimo. Imamo osam bodova prednosti, ali razlika u kvalitetu u ligi nije baš velika, pa je iznenađenje uvijek moguće”, rekao je Milinković, a onda se nadovezao...

Jedan ili dva loša rezultata može da vas dovede u situaciju da se prednost istopi. Vjerujem da ćemo zadržati ozbiljnost, da ćemo se podići kao ekipa, jer mislim da imamo prostora za napredak”.

Od sljedeće sezone u eliti na terenu će u startnih 11 morati da budu dva igrača ispod 21 godine (na dan kada proslavi 21. Rođendan ispada iz konkurencije), a Budućnost misli na mlade igrače...

Pred kraj prvenstva smo odigrali prijateljsku utakmicu protiv Dečića, nastupilo je nekih desetak igrača iz omladinskog pogona. Neki I treniraju sa nama, sada su sa nama počela petorica - Osmanović, Striković, Obradović, Mrvaljević i Mijović”, rekao je Milinković, na koga su već super utisak ostavili Obradović i Mrvaljević...

Ima dosta mladih igrača, imaju potencijal, ali nemoguće je da svima damo šansu. Na ovaj način im dajemo priliku da se nametnu. Mislim da je Mrvaljević prevazišao omladinsku ligu, a da nije imao peh i operaciju slijepog crijeva već bi debitovao za prvi tim. I Obradović se izuzetno dopao meni i direktoru, vidimo ga kao dječaka na koga Budućnost može ozbiljnije da računa”, jasan je Mladen Milinković.

Na startu priprema sa ekipom su trenirala dva pojačanja Periša Pešukić i Vladan Adžić, špic Miladin Vujošević na kraju neće pojačati “plave”, a sa timom nije radio Dejan Zarubica. Napadač je tokom jeseni odigrao 15 utakmica, postigao je pet pogodaka, a neki su bili odlučujući za “plave”. Na kraju prvog dijela sezone je igrao dobro, ali ga nije htio gol. Međutim, nije počeo pripreme zbog povrede, jer je igrao povrijeđen upravo u finišu jeseni.

Sve utakmice u finišu jesenjeg dijela je igrao sa naprslinom u zglobu, a stvarno je to sve izdržao junački. Tokom pauze je bio podvrgnut terapijama, nosio je gips koji je skinuo. Bar još sedam ili deset dana će raditi odvojeno, ali se nadamo da je bio u dobroj kondiciji, da nije puno izgubio i da će brzo biti spreman”, poručio je trener “plavih” Milinković.

Tagovi