Fudbal

Velika noć na Olimpiku: Lacio igra za ISTORIJU, a Napoli za spas sezone

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Rimljani imaju pred sobom šansu da nastave spektakularan niz, a gosti da se trgnu velikim rezultatom.

Subota će biti značajan dan u Rimu.

Furiozni Lacio dočekaće posrnuli Napoli, u utakmici u kojoj domaći tim može da obori klupski rekord u broju uzastopnih pobeda, koji je na snazi još od sezone 1998/99, kada su za njih igrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković.

Iako Sergej Milinković Savić i saigrači imaju za sobom devet "vezanih" trijumfa i čak 12 utakmica bez poraza, šef struke gostiju Đenaro Gatuzo veruje da njegov tim može da zaustavi taj niz.

"Da sam video mrtvu ekipu, došao bih ovde i otvoreno vam rekao da je tako. Vidim ogromnu želju, ali treba nam veliki zamah da bismo napredovali na tabeli", rekao je italijanski stručnjak na konferenciji za medije.

Za razliku od Lacija, njegov tim prolazi kroz veoma komplikovan trenutak, ali on veruje,

"Imamo odlične igrače, odličnu ekipu, ali je vrlo bitno da budemo u formi i da u kontinuitetu igramo svoju prepoznatljivu igru", kazao je Gatuzo.

Igračka legenda Milana i italijanskog fudbala naglasio je da je nakon poraza protiv Intera (1:3), poručio ekipi da ne sme više da lako gubi bodove.

Utakmica Lacija i Napolija na programu je u subotu u 18 časova na stadionu "Olimpiko" u Rimu, uz prenos na TV Arena sport.

Nakon 18. kola, Napoli se nalazi na osmoj poziciji sa 24 boda. Lider Serije A je Inter sa 45 bodova, koliko ima i Juventus, Lacio je treći sa 39, a Roma četvrta sa 35 osvojenih bodova.

Tagovi