Fudbal

Murinjo traži zamjenu za Kejna - Pjontek seli u London?

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Prema pisanju britanskog Gardijana, londonski klub je "zagrizao" za dovođenje poljskog internacionalca, koji je briljirao u prošloj takmičarskoj sezoni

Hari Kejn, prva napadačka opcija vicešampiona Evrope Totenhema, odsustvovaće zbog povrede tetive čak osam nedelja, što je nateralo "pijevce" da što je moguće brže dovedu zamenu za lidera ekipe. Jedan od onih koji bi mogao da ga zameni je trenutni član Milana Krištof Pjontek!

Prema pisanju britanskog Gardijana, londonski klub je "zagrizao" za dovođenje poljskog internacionalca, koji je briljirao u prošloj takmičarskoj sezoni postigavši, kombinovano u dresovima Đenove i Milana, 22 pogotka na 37 utakmica Serije A.

Ove sezone je na 18 mečeva dao četiri gola, a na 14 utakmica se našao u startnoj postavi, međutim povratkom Zlatana Ibrahimovića, to bi do kraja sezone moglo da se promijeni.

Posrnuli italijanski fudbalski velikan stoga razmišlja o prodaji Poljaka i to baš po cijeni po kojoj ga je kupio od Đenovljana prošlog januara - 30 miliona funti.

Pjonteku ugovorna obaveza sa Milanom ističe tek na ljeto 2023. godine, a Totenhem, ipak, u ovom trenutku preferira opciju pozajmice.

Ipak, nije Totenhem jedini klub koji prati Pjonteka - Za njegove usluge zainteresovana su još dva engleska premijerligaša - Njukasl i Aston Vila.