Fudbal

Mrkela najavio NOVU Zvezdu: Sledi još odlazaka, šansa za decu!

Izvor mondo.rs

Dejan Stanković će na pripremama imati šansu da se uveri u potencijal mladih fudbalera Zvezde.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda pravi zaokret u klupskoj filozofiji i ubuduće će daleko veću pažnju posvetiti igračima iz svoje Omladinske škole, a manje će se pojačavati iskusnim igračima!

Takva poruka poslata je još sa koktela održanog povodom završetka uspešne polusezone, potvrđena je po dolasku Dejana Stankovića na mesto šefa stručnog štaba, a prvi konkretni koraci usledili su posle odluke kluba da proda Marka Marina - i ne dovodi zamenu za njega.


Sportski direktor kluba Mitar Mrkela u izjavi za zvanični sajt nagovestio je da se tokom zimskog prelaznog roka mogu očekivati odlasci, kako bi "klinci" dobili šansu.

"Želimo da otvorimo prostor za mlade Zvezdine igrače Petrovića, Nikolića, Krstovića, Erakovića i Gavrića, zato očekujemo još neke odlaske do kraja prelaznog roka. Sledi nam veliko podmlađivanje tima", naveo je Mitar Mrkela koji smatra da ovi mladi fudbaleri imaju kvalitet.

U prethodnom periodu mnogi igrači su u tinejdžerskim godinama napuštali Zvezdu, već posle samo nekoliko mečeva, ali plan je da se ubuduće na njima bazira igra.

"Svi pomenuti mladi igrači su velika budućnost Crvene zvezde, listom su reprezentativci i perspektiva. Svi oni imaju seniorsko iskustvo i mi od njih mnogo očekujemo, kako ovog proleća tako i u budućnosti"
, naglasio je sportski direktor Zvezde.

Što se tiče igrača koji bi mogli da napuste klub najviše se spominju imena Ričmonda Boaćija i Dušana Jovančića, kao i Milana Borjana, dok nije isključeno da odu još neki u slučaju dobre ponude.