Fudbal

Suma: Ja sam igrač za velike utakmice, a sad mogu i u odbrani da igram

Izvor mondo.rs Izvor Večernje novosti

Fudbaler Partizana Sejduba Suma prisetio se transfera u Partizan, kada je Zvezda htela da ga "preotme" izdašnijom ponudom, o "večitom derbiju", o podršci stručnog štaba, saigrača...

Izvor: MN Press

"Zvezda mi je nudila više, ali sam dao reč Partizanu. Reč je za mene svetinja, a kada nešto obećam, ne postoji nijedna stvar na svetu zbog koje bih je pogazio", ovim rečima se u intervjuu "Večernjim novostima" Sejduba Suma prisetio transfera iz Slovana iz Bratislave u Partizan 2017. godine.

Suma je te godine došao u Partizan i najavljen je kao veliko pojačanje. Pregovori su trajali dugo, a Crvena zvezda je pokušala da se umeša u poslednjem trenutku.

"Kada sam odlučio da dođem u Partizan, više nije bilo premišljanja. U poslednjem trenutku se pojavila Zvezda, njen čovek je došao u Bratislavu. Osoba sam sa karakterom, kada nešto kažem, tako je. Ničim ne bi mogli da me ubede. Došli su u poslednjem trenutku, što znači da nije postojalo objektivno interesovanje. Nisam želeo da razočaram navijače Partizana, iako je Zvezdina ponuda bila mnogo bolja! Ako sam rekao da želim u Partizan, onda to više niko i ništa ne može da promeni", rekao je Suma u intervjuu "Večernjim novostima".

Suma se nije snašao u prvoj sezoni u Partizanu. Prosleđen je na pozajmicu u izraelski Makabi iz Haife,  tu epizodu želi da zaboravi. Kada se vratio u Partizan, zablistao je punim sjajem. Pokazao je da jeste kvalitetan fudbaler.

Prisećajući se te prve sezone u Partizanu, Suma navodi da je komunikacija bila veliki problem. Uz Savu Miloševića i njegov stručni štab sve je drugačije.

"Jezik je veoma važan. Kad ne kažeš igraču šta bi trebalo da radi, on će raditi ono što misli da je potrebno. Ranije nije bilo prave komunikacije, sada mi Savo tačno kaže šta i kako, i ja to vraćam na terenu. Ipak, to što je bilo trebalo bi da ostane u prošlosti", kaže Suma.

Vezista je ove sezone, pogotovo u "večitom derbiju" pokazao zašto se verovalo u njega.

"Derbi je ludnica, vidimo da gori, koliko to znači navijačima, pa i mi moramo da se 'pobijemo'. Kad daš gol u takvoj situaciji, ulaziš u istoriju, mnogo mi je drago da sam i ja u tome uspeo. Ne bih da zvučim neskromno, ali igrač sam za velike utakmice. Dobro osećam energiju publike, znam vrlo dobro da je to utakmica drugačija od svih ostalih i nikada se ne plašim da preuzmem odgovornost. Naprotiv, uvek tražim loptu i želim da rešim utakmicu", rekao je Suma.

Nedavno je produžio ugovor sa Partizanom.

"Pokazao sam svim da bih voleo da ostanem u Partizanu. Imam odličnu komunikaciju sa svima u klubu i to mi baš mnogo znači. Guram sebe napred svakim danom i to mi baš mnogo znači. Sada više i nije važno na kojoj ću poziciji igrati. Kada to neko tretira dobro, to je ključ u relacijama. Sada mogu i u odbrani da igram, nije mi nikakav problem. Radim za tim sa velikim zadovoljstvom i šta god je potrebno", rekao je Suma.

Tagovi